xplosion Napisano 2 Czerwca Udostępnij Napisano 2 Czerwca witam, W okresie letnim rower trzymam na balkonie, po 3 latach efekt jest taki, że mam pordzewiały łańcuch. Pojadę z tym do serwisu, żeby go wymienili na nowy. Teraz pytanie nigdy w tym rowerze niczego nie smarowałem, zapewne od czasu do czasu powinno się ten łańcuch czymś przesmarować, tak samo jak zębatki, czy jest jakiś smar uniwersalny, który możecie polecić? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 2 Czerwca Udostępnij Napisano 2 Czerwca Jeśli trzymasz przez tygodnie nie jeżdżąc to łańcuch zdejmujesz i zamykasz w pudełku plastikowym miziając go deliktatnie w jakimkolwiek oleju silnikowym, przekładniowym czy nawet hudraulicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sziva Napisano 2 Czerwca Udostępnij Napisano 2 Czerwca Najlepiej olej do smarowania łańcuchów pił motorowych się sprawdza. Do nabycia w np. Castoramie za niewielkie stosunkowo pieniądze za 1l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xplosion Napisano 2 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca chyba zainwestuje w jakiś pokrowiec na rower, jak będzie stał na balkonie wtedy będę go tym osłaniać, zaraz poszukam jakiś olej dedykowany do łańcuchów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 2 Czerwca Udostępnij Napisano 2 Czerwca To orzed rdzą łańcucha nie uchroni. Przy zmianach temp woda skrapla się na elementach metalowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerowe_lowe Napisano 3 Czerwca Udostępnij Napisano 3 Czerwca ja używam od lat tanich zestawów Brunox poszukaj na necie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi