Jendrass Napisano 2 Czerwca Udostępnij Napisano 2 Czerwca Szkukam lekkiego (do 500 g) bagażnika na tył roweru crosowego. Nośność do 7 - 10 kg w zupełności wystarczy - tylko torba lub plecak. Sakwy nie będą wożone. Na wycieczki na pół dnia. A może są bagażniki systemowe - z uchwytem na torbę - wiekość mniej więcej pudełka na buty? Będę wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RowerowyMaciej Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca (edytowane) Hej, Tubus Fly spełnia kryteria wagowe. Mam i polecam. Jak chcesz mocować plecak czy torbę? I czy nie prościej mała sakwa 15l? Edytowane 4 Czerwca przez RowerowyMaciej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass Napisano 4 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca (edytowane) Super. A później spojrzałem na cenę. Prawie 400 zł za parę drutów? Ło Boże... Chciałbym plecak... Jedna sakwa jest asymetryczna, no i trzeba do niej przekładać. Edytowane 4 Czerwca przez Jendrass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca (edytowane) Ja sobie taki kupiłem: https://www.centrumrowerowe.pl/bagaznik-rowerowy-tylny-roswheel-tour-pd25436/?v_Id=154431&utm_source=google&utm_medium=cpc&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw9vqyBhCKARIsAIIcLMHY5k3YjQQ_Dvb4BLk07NBPiwOjEh66_pbgpu4HfssxWWHIEtsMaZwaAlJpEALw_wcB Poniżej 200PLN, 550g, fajny, bo wąski, sakwa jest pod kątem, Kupiłem właśnie pod jedną, lekką sakwę, by nie mieć spoconych pod plecakiem pleców. Ktoś napisał w opinii, że trudny montaż - ja zmontowałem zaraz po zakupie, na ulicy w kilka minut, bez patrzenia w instrukcję. Są elementy do różnych ram - spora elastyczność, to może mylić. Edytowane 4 Czerwca przez Wojcio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca (edytowane) Zwykłe, najtańsze bagażniki ze stalowych drutów ważą właśnie około 500 g. Z bagażem 5-6 kg nie powinno być problemów, 10 kg to już trochę wyzwanie i cały bagaż będzie trochę niestabilny i będzie majtał rowerem, ale można się przyzwyczaić. Na zwykłym rometowskim (stary Pasat) woziłem plecak ze stelażem zamontowany w poprzek, torbę podróżną (również w poprzek, z dodatkową drewnianą listwą ze sklejki jako usztywnienie) dało się jechać (a nawet nic nie pękło), ale pierwsze kilometry zwykle były trudne, bo miało się wrażenie, że to wszystko pływa na boki. BAGAŻNIK 28" ROWEROWY CZARNY 10KG UNIWERSALNY - A-BA-0009 - 10705304009 - Allegro.pl Takie bagażniki czasem wymagają dodatkowych adapterów (przejściówek), by przymocować je do ramy. Ja mam podobny w damce i musiałem go doginać, by był w miarę poziomo, ale faktycznie ważył tylko te pół kilo i do przewozu drobnych bagaży mi wystarcza, Do tylnej poprzeczki można przyczepić lampkę na dwie śruby lub taką na sztycę w taki sposób: Z solidniejszych, ale wciąż lekkich może coś w tym stylu: BAGAŻNIK ROWEROWY KELLYS KLS CONVOY 26/29 CZARNY - 203 - 15706847969 - Allegro.pl Mam podobny w tym rowerze z lewej: Edytowane 4 Czerwca przez marvelo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca (edytowane) Przepraszam, muszę sprostować - ten aluminiowy co wkleiłem to jest przedni, ale podobne w wersji tylnej też są. Bagażnik rowerowy tylny Sport Arsenal art. 216 Sport Bike Group Edytowane 4 Czerwca przez marvelo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi