Yerkes Napisano 2 Czerwca Udostępnij Napisano 2 Czerwca Witam, Po 4 latach z Kross Evado 4.0, szukam czegoś bardziej dostosowanego pod trasy jak w temacie do kwoty 4k, co bedzie miało lepsze przełożenie pod jazdę w trasie. Nie chciałbym stricte szosówki z barankiem, gdyż czasami jeźdże rowerem po mieście. Myślałem o tym : https://www.centrumrowerowe.pl/rower-fitness-felt-verza-speed-20-pd38838/ Może ktoś z forumowiczów stał przed podobnym wyborem. Dziekuje za jakiekolwiek opinie z góry :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 2 Czerwca Udostępnij Napisano 2 Czerwca Nic lepszego za te pieniądze nie kupisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yerkes Napisano 2 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca (edytowane) Ogólnie fitness będzie sie lepiej sprawował w trasie niż crossówka która posiadam aktualnie ? Czy dopiero po zakupie szosówki zauważyłbym znaczaca różnicę ? Edytowane 2 Czerwca przez Yerkes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 2 Czerwca Udostępnij Napisano 2 Czerwca Coś tam przyspieszysz, rower będzie bardziej responsywny ale po przesiadce na szosę miałbyś dużą różnicę w aerodynamice 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nossy Napisano 2 Czerwca Udostępnij Napisano 2 Czerwca Szosa , gdzieś tam w trasie za miastem sprawdzi się lepiej, baranek daje możliwość zmiany chwytu oraz samej pozycji więc to spora różnica. Z kolei w mieście wg mnie prosta kiera jest lepsza. W przypadku tego felta z całą pewnością wigoru dodałby nowe, lepsze opony bo te Kendy to kloce. Jeśli asfalty w okolicach masz w miarę spoko to można zejść z oponami na 700x32c (merida do swojego fitnesa takie daje). Nawet zmiana na jakiegoś dobrego i lekkiego slicka 700x35c da fajne efekty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 2 Czerwca Udostępnij Napisano 2 Czerwca Mam w swoim fitnessie opony Hutchinson Overide 35c, lekkie, ważące niewiele ponad 300 g semislicki i są super - w porównaniu z fabrycznymi Schwalbe CX Comp 38c różnica kolosalna na plus dla Hutchitsonów. Jeździłem też na szosowych 28c ale na 35c jest lepiej jak musisz czadem zjechać z asfaltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi