ENDOGGI Napisano 2 Czerwca 2024 Napisano 2 Czerwca 2024 Witam, zastanawiam się jak bardzo powinien być naciągnięty łańcuch w mojej dirtówce. Jedni mówią że powinien być bardzo napięty a inni że w tedy będą psuły się zębatki i łańcuch. Cytuj
RabbitHood Napisano 2 Czerwca 2024 Napisano 2 Czerwca 2024 Jak każdy single - naciągnięty z lekkim luzem. czyli ma się odrobinę uginać pod palcem góra-dół ale nie zwisać. Cytuj
uzurpator Napisano 2 Czerwca 2024 Napisano 2 Czerwca 2024 Godzinę temu, ENDOGGI napisał: inni że w tedy będą psuły się zębatki i łańcuch. Ci mają rację. Łańcuch ma odrobinę zwisać. Cytuj
akkwlsk Napisano 2 Czerwca 2024 Napisano 2 Czerwca 2024 Niektórzy używają mocno napiętego łańcucha jako crank-stoppera. Niby działa, ale tak jak wyżej piszą, źle wpływa na żywotność napędu. Pytanie co jest dla Ciebie ważniejsze Cytuj
ENDOGGI Napisano 2 Czerwca 2024 Autor Napisano 2 Czerwca 2024 Bardzo wam dziękuję, nie zależy mi na razie na crankstpperze, wolę żeby moja zębatka dłużej wytrzymała Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi