ENDOGGI Napisano 2 Czerwca Udostępnij Napisano 2 Czerwca Witam, zastanawiam się jak bardzo powinien być naciągnięty łańcuch w mojej dirtówce. Jedni mówią że powinien być bardzo napięty a inni że w tedy będą psuły się zębatki i łańcuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 2 Czerwca Udostępnij Napisano 2 Czerwca Jak każdy single - naciągnięty z lekkim luzem. czyli ma się odrobinę uginać pod palcem góra-dół ale nie zwisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 2 Czerwca Udostępnij Napisano 2 Czerwca Godzinę temu, ENDOGGI napisał: inni że w tedy będą psuły się zębatki i łańcuch. Ci mają rację. Łańcuch ma odrobinę zwisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 2 Czerwca Udostępnij Napisano 2 Czerwca Niektórzy używają mocno napiętego łańcucha jako crank-stoppera. Niby działa, ale tak jak wyżej piszą, źle wpływa na żywotność napędu. Pytanie co jest dla Ciebie ważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ENDOGGI Napisano 2 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca Bardzo wam dziękuję, nie zależy mi na razie na crankstpperze, wolę żeby moja zębatka dłużej wytrzymała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi