michal8106 Napisano 1 Czerwca Udostępnij Napisano 1 Czerwca Cześć, Od jakiegoś czasu myślę o zakupie roweru wspomagającego, ale niestety nie znam się na tym temacie. Rower będzie używany rekreacyjnie, czyli zjechać z krawężnika, przejechać się leśną ścieżką. Może jesteście wstanie pomóc coś w temacie ? To co na ten moment wpadło mi w oko, to https://www.decathlon.pl/p/rower-elektryczny-gorski-mtb-rockrider-e-expl-520-s-29/_/R-p-334409?mc=8649390&c=Czerwony - jakieś uwagi, opinie ? Co do ceny, to chce się zmieścić w 14 000 zł. ale oczywiście cena może być mniejsza Im taniej, tym lepiej Z góry dziękuję za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 1 Czerwca Udostępnij Napisano 1 Czerwca Miałem ten rower przez trzy tygodnie. Kupiłem z odbiorem z magazynu, pojeździłem i zwróciłem. Nakłamałem że ma wady fabryczne, oni tego nie sprawdzali i przyjechali zwrot. Rower przede wszystkim jest za drogi. Po zwrocie do Decathlon kupiłem Cube stereo hybryd 160 za 3200 euro. Dla mnie za mało skoku, ale to nie wada roweru a cecha. Słabe hamulce ale znowu, jak kto jeździ. Silnik, cichy bo na pasku ale ciężko z niego wydobyć te 70 Nm. Shimano E7000 z 60 Nm robi go jak chce. Fajne koła, a symetryczne, teoretycznie wytrzymałe. Opony Grip 500 przyczepne ale wysokie opory toczenia. Zmieniarka, mocne sprzęgło można regulować. Wyświetlacz dużo pokazuje, osobny pilot na kierownicy z przyciskiem „turbo”. Aplikacja na telefonie mało pokazuje ale jest. Wygodne siodło. Rower do spokojnej jazdy, bez najmniejszych szaleństw. Ma potencjał ale spokojnie i powoli do celu. Tylko ta cena. Chyba że boimy się zakupu za granicą a cenimy gwarancję to można śmiało kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 1 Czerwca Udostępnij Napisano 1 Czerwca Czy na pewno do takiego zastosowania potrzebujesz roweru z pełnym zawieszeniem i to ze skokiem 140mm ? Moim zdaniem do rekreacyjnej czy turystycznej jazdy nie jest ono konieczne , a czasem czy z pewnych względów może być kłopotliwe ( np dodatkowe elementy do serwisowania ) . Podobnie wyposażony Rockrider ze sztywną ramą kosztuje 10tyś . Choć będzie miał pewnie te same wady o których pisał kolega @XC100S. Za 14tyś można poszukać też sztywniaków innych firm z innymi silnikami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal8106 Napisano 1 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca Dziękuje ślicznie za informację, ale w grę tylko wchodzi Ful. Myślicie, że Rockrider E-expl 520 będzie problematycznym rowerem przy zwykłym użytkowaniu, chodzi mi tu u silnik oraz osprzęt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 1 Czerwca Udostępnij Napisano 1 Czerwca Kupuj śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal8106 Napisano 1 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca Dziękuję ślicznie za opinie i pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 1 Czerwca Udostępnij Napisano 1 Czerwca Albo https://www.bike-discount.de/en/radon-render-al-7.0-625 He he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal8106 Napisano 1 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca Ooo widzisz też fajny i tańszy myślisz, że snilik będzie lepszy niż ten z Decathlon ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 1 Czerwca Udostępnij Napisano 1 Czerwca U Francuza jest Brose T 70 Nm a u Niemca Bosch 4 gen 85 Nm. Ogólnie Niemiec lepszy ale może być potrzebna wymiana przerzutki czyli około 80 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal8106 Napisano 12 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca XC100S- Dziękuje bardzo za pomoc, ale zakup padł na Trek Powerfl 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 12 Czerwca Udostępnij Napisano 12 Czerwca Sprzedawca Was przekonał i popełniliście zakup. Jaka cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal8106 Napisano 12 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca Kupiłem z drugiej ręki(znajomy sprzedawał), przebieg 1 800 km - cena mniejsza od Rockrider E-expl 520 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi