gad Napisano 4 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca Jakie dętki kupić do tych opon Schwalbe Hurricane 1.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad Napisano 7 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca Opony i dętki zostały wymienione, ciśnienie nabite 4,7 bar Jest odczuwalnie szybciej i lżej na nowych oponach. Wrażenie, że rower jest trochę mniej stabilny, ale szybciej przyśpiesza. Czuć mocniej nierówności na drodze Na razie jestem zadowolony ze zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 7 Czerwca Udostępnij Napisano 7 Czerwca @gad jak czuć nierówności to spuść ciśnienia. Wcale nie musisz bić na beton. Paradoksalnie niższe ciśnienie nie spowalnia. Zwłaszcza w terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareckiabc Napisano 7 Czerwca Udostępnij Napisano 7 Czerwca @gad podasz linka do dętek które kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad Napisano 7 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca Dętki kupiłem w lokalnym sklepie firmy CST Przykład https://hvr-wear.pl/product-pol-17829-Detka-CST-700x35-43C-AV48mm.html?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw34qzBhBmEiwAOUQcF3azN2zZPsTXteT1AJkkH-eyJHUqFdheMnd9tvETr9ujNEWkU96P0xoCXaMQAvD_BwE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareckiabc Napisano 7 Czerwca Udostępnij Napisano 7 Czerwca Pokaz jak się prezentują na rowerze te oponki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad Napisano 8 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca (edytowane) Rower jest duży 23" Czekam jeszcze na nowe pedały i blat czerwony. Odczucia z jazdy mogą być również spowodowane mniejszą średnią całego koła, do porównania z wcześniejszymi grubszymi oponami 29" Edytowane 8 Czerwca przez gad 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolta Napisano 8 Czerwca Udostępnij Napisano 8 Czerwca Niby wszystko ok . szybkie wąskie opony do jednego blatu z przodu , do tego tak małego , żeby osiągać prędkości które chcesz kadecja będzie tak wysoka że kolanami sobie zęby wybijesz , chyba że zmieniasz też blat na większy (40t)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 8 Czerwca Udostępnij Napisano 8 Czerwca Jak na 1,6" to wydają się dosyć szerokie i wysokie. 22 godziny temu, gad napisał: Wrażenie, że rower jest trochę mniej stabilny Czuć mocniej nierówności na drodze Nie dziwne, węższe opony, napompowane na kamień, to będzie mniej stabilnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad Napisano 8 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca (edytowane) 43 minuty temu, revolta napisał: Niby wszystko ok . szybkie wąskie opony do jednego blatu z przodu , do tego tak małego , żeby osiągać prędkości które chcesz kadecja będzie tak wysoka że kolanami sobie zęby wybijesz , chyba że zmieniasz też blat na większy (40t)? Blat mam 34 i mi wystarczy, z tyłu kaseta 11 rzędowa 11x51 Mam 190 cm wzrostu i waga 113 - 115 kg Rower służy mi do rekreacyjnej jazdy i dojazdy do pracy. Wszystkie zmiany i dobór komponentów był przemyślany i dobrany do moich potrzeb. Ja jestem zadowolony. Edytowane 8 Czerwca przez gad 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareckiabc Napisano 8 Czerwca Udostępnij Napisano 8 Czerwca Do mnie przyszły Maxxis Recon tez 700x40 waga 440 gram. Obecne Conti waxą 610. Jadą jeszcze pedały Crankbrothers Stamp 1 gen 2. Rower obecnie waży 10.90 myślę zbliżyć sie do 10 kg ale musze jeszcze kierownicę upolować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolta Napisano 8 Czerwca Udostępnij Napisano 8 Czerwca 51 minut temu, gad napisał: Blat mam 34 i mi wystarczy, z tyłu kaseta 11 rzędowa 11x51 Mam 190 cm wzrostu i waga 113 - 115 kg Rower służy mi do rekreacyjnej jazdy i dojazdy do pracy. Wszystkie zmiany i dobór komponentów był przemyślany i dobrany do moich potrzeb. Ja jestem zadowolony. No to jak blat starcza to git . W sumie tobie musi być dobrze na rowerku . 💪👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi