kamos90 Napisano 29 Maja Udostępnij Napisano 29 Maja Cześć wszystkim! Postanowiłem odkurzyć stary rower, ale niestety skończyło to się na wymianie kół i generalnym myciu i szorowaniu. Stare opony i dętki dziurawe więc postanowiłem poczytać różne tabele i rozmiary opon. Rozmiar koła: 622x19c Opony: 40-622 700 x 42c Ale kupiłem: 40-622 700 x 38c Okazała się za szeroka. Gdzie jest mój błąd, gdzie mam patrzeć jaką mam odpowiednią zakupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 29 Maja Udostępnij Napisano 29 Maja Tzn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamos90 Napisano 29 Maja Autor Udostępnij Napisano 29 Maja Stara opona siedziała idealnie (40-622 700 x 42c). Natomiast nowa 40-622 700 x 38c jest za szeroka. Nie wiem już sam gdzie jest błąd ale jak dobrać odpowiedni rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 29 Maja Udostępnij Napisano 29 Maja Za szeroka w którym miejscu? Zdjęcia, rodzaje (Marka i Model)opon, pomiar suwmiarką mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 29 Maja Udostępnij Napisano 29 Maja Za szeroka bo wyłazi obręczy czy nie mieści się w tylnym trójkącie ramy albo widelcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi