ayf89261 Napisano 29 Maja Udostępnij Napisano 29 Maja Witam, poszukuje błotników do roweru ROCK MACHINE Torrent 30-29. Rozmiar kół 29. Dobrze by było żeby w miarę skutecznie chroniły przed błotem. Cena tak do 80 zł. Na który model się zdecydować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ayf89261 Napisano 30 Maja Autor Udostępnij Napisano 30 Maja uppp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 30 Maja Udostępnij Napisano 30 Maja SKS Mudrocker, jedyne błotniki jakie u mnie zdały egzamin w MTB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ayf89261 Napisano 31 Maja Autor Udostępnij Napisano 31 Maja Sam tylni za 160 zł. Ok dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 31 Maja Udostępnij Napisano 31 Maja przecież błotniki w MTB to nonsens, bo wcterenie się kompletnie nie sorawdzają a wręcz orzeszkadzają. No chyba że rowerem MTB jeździsz jak gravelem czy mieszczuchami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 31 Maja Udostępnij Napisano 31 Maja No nie, ostatnia jazda w Soszowie, żałuję że nie miałem tylnego błotnika. Na zdjęciu widać różnicę, między przodem, gdzie był błotnik a tyłem roweru, gdzie błoto musiałem zdrapywać z siodełka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ayf89261 Napisano 31 Maja Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 1 godzinę temu, Mentos napisał: przecież błotniki w MTB to nonsens, bo wcterenie się kompletnie nie sorawdzają a wręcz orzeszkadzają. No chyba że rowerem MTB jeździsz jak gravelem czy mieszczuchami. Jaki nonsens. Nie każdy lubi się taplać w błocie. Poza tym zależy od trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 1 Czerwca Udostępnij Napisano 1 Czerwca Tak ymyeż napisałem, jak ktoś jeździ MTB na zasadzie płaskopolski albo szutrami a nie na trudnych zjazdach to ma sens, a na ściankach, rockgardenach, kirzeniach mega przeszkadza, nieważne czy nic nie wyszło czystsza czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 1 Czerwca Udostępnij Napisano 1 Czerwca Mi dobre błotniki wręcz pomagają, na zjazdach dzięki błotnikowi z przodu aż tyle syfu na leci na twarz i okulary, dzięki czemu lepiej widać, a dzięki tylniemu po zjeździe można spokojnie posadzić tyłek, a nie zdrapywać błoto z siodełka. Nie wspominając o czystszym tyłku czy plecaku. Natomiast dopóki nie kupiłem Mudrockerów, też uważałem że błotniki przeszkadzają i nic nie dają. Takie małe za kilkanaście złotych pod siodełko na zjazdach pękały od uderzeń w oponę, a z przodu nic nie chroniły. Takie mocowane na sztyce dwa komplety zgubiłem na Rychlebach, poza tym ciągle się przesuwały i nic to nie dawało. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czeczen Napisano 20 Czerwca Udostępnij Napisano 20 Czerwca Polecam tylny SKS X blade też w miarę sobie radzi i jest demontowalny w kilka sekund. Na przód nie mam nic póki co ale zastanawiam się nad sks shockblade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chopmaz Napisano 20 Czerwca Udostępnij Napisano 20 Czerwca W dniu 30.05.2024 o 22:23, NerfMe napisał: SKS Mudrocker, jedyne błotniki jakie u mnie zdały egzamin w MTB. Potwierdzam, mam z tyłu i bardzo dobrze sobie radzi. Na przodzie mam Mudhuggera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 20 Czerwca Udostępnij Napisano 20 Czerwca Tak, Mudhuggery ponoć też są super, zresztą mają podobną budowę, mnie przekonało jednak mocowanie na rzepy u SKS, choć mocowanie na trytki całkowicie uniemożliwia przesuwanie tylnego błotnika. Gorzej z demontażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi