ayf89261 Napisano 29 Maja 2024 Napisano 29 Maja 2024 Witam, poszukuje błotników do roweru ROCK MACHINE Torrent 30-29. Rozmiar kół 29. Dobrze by było żeby w miarę skutecznie chroniły przed błotem. Cena tak do 80 zł. Na który model się zdecydować ? Cytuj
NerfMe Napisano 30 Maja 2024 Napisano 30 Maja 2024 SKS Mudrocker, jedyne błotniki jakie u mnie zdały egzamin w MTB. Cytuj
Mentos Napisano 31 Maja 2024 Napisano 31 Maja 2024 przecież błotniki w MTB to nonsens, bo wcterenie się kompletnie nie sorawdzają a wręcz orzeszkadzają. No chyba że rowerem MTB jeździsz jak gravelem czy mieszczuchami. Cytuj
NerfMe Napisano 31 Maja 2024 Napisano 31 Maja 2024 No nie, ostatnia jazda w Soszowie, żałuję że nie miałem tylnego błotnika. Na zdjęciu widać różnicę, między przodem, gdzie był błotnik a tyłem roweru, gdzie błoto musiałem zdrapywać z siodełka... 1 Cytuj
ayf89261 Napisano 31 Maja 2024 Autor Napisano 31 Maja 2024 1 godzinę temu, Mentos napisał: przecież błotniki w MTB to nonsens, bo wcterenie się kompletnie nie sorawdzają a wręcz orzeszkadzają. No chyba że rowerem MTB jeździsz jak gravelem czy mieszczuchami. Jaki nonsens. Nie każdy lubi się taplać w błocie. Poza tym zależy od trasy. Cytuj
Mentos Napisano 1 Czerwca 2024 Napisano 1 Czerwca 2024 Tak ymyeż napisałem, jak ktoś jeździ MTB na zasadzie płaskopolski albo szutrami a nie na trudnych zjazdach to ma sens, a na ściankach, rockgardenach, kirzeniach mega przeszkadza, nieważne czy nic nie wyszło czystsza czy nie. Cytuj
NerfMe Napisano 1 Czerwca 2024 Napisano 1 Czerwca 2024 Mi dobre błotniki wręcz pomagają, na zjazdach dzięki błotnikowi z przodu aż tyle syfu na leci na twarz i okulary, dzięki czemu lepiej widać, a dzięki tylniemu po zjeździe można spokojnie posadzić tyłek, a nie zdrapywać błoto z siodełka. Nie wspominając o czystszym tyłku czy plecaku. Natomiast dopóki nie kupiłem Mudrockerów, też uważałem że błotniki przeszkadzają i nic nie dają. Takie małe za kilkanaście złotych pod siodełko na zjazdach pękały od uderzeń w oponę, a z przodu nic nie chroniły. Takie mocowane na sztyce dwa komplety zgubiłem na Rychlebach, poza tym ciągle się przesuwały i nic to nie dawało. 2 Cytuj
Czeczen Napisano 20 Czerwca 2024 Napisano 20 Czerwca 2024 Polecam tylny SKS X blade też w miarę sobie radzi i jest demontowalny w kilka sekund. Na przód nie mam nic póki co ale zastanawiam się nad sks shockblade Cytuj
chopmaz Napisano 20 Czerwca 2024 Napisano 20 Czerwca 2024 W dniu 30.05.2024 o 22:23, NerfMe napisał: SKS Mudrocker, jedyne błotniki jakie u mnie zdały egzamin w MTB. Potwierdzam, mam z tyłu i bardzo dobrze sobie radzi. Na przodzie mam Mudhuggera. Cytuj
NerfMe Napisano 20 Czerwca 2024 Napisano 20 Czerwca 2024 Tak, Mudhuggery ponoć też są super, zresztą mają podobną budowę, mnie przekonało jednak mocowanie na rzepy u SKS, choć mocowanie na trytki całkowicie uniemożliwia przesuwanie tylnego błotnika. Gorzej z demontażem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi