spidelli Napisano 28 Czerwca Udostępnij Napisano 28 Czerwca Zgadza się ale można odesłać, jak się okażą zbędne Chociaż pewnie niektóre mogą być dobrą lokatą na przyszłość, sam dałem 300 zł za nowe - stare klamki do retro MTB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 28 Czerwca Udostępnij Napisano 28 Czerwca 9 godzin temu, spidelli napisał: Tak zrobię ale najpierw wyjmę klocki i obejrzę tłoczki. Szkoda oliwki, jak cieknie tłoczek.... Sraty-taty, oliwka i tak pójdzie, zdaje się, że awaria tłoczka, nie przeciągnąłem raczej śruby. Ukradłem wątek, wynoszę się do swojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Czerwca Udostępnij Napisano 28 Czerwca 15 godzin temu, Krypto.Szosowiec napisał: Tak, wkręcanie śruby ( nakrętki?) która zgniata oliwkę w klamce, to krytyczny moment. Też używam tego płaskiego klucza z kluczem dynamometrycznym. Co do Twojego problemu, nie koniecznie musiałeś coś zrobić źle. Shimano mają tendencję do przeciekania przy uszczelkach tłoczków. Może akurat trafiłeś wadliwy egzemplarz. Koledze kiedyś w MTB hamulec kompletnie puścił dosłownie po jednej czy dwóch jazdach. Żeby zamontować przewody i nie mieć ciepło w gaciach trzeba: 1. Dokręcić przewód do zacisku normalnie przelotową śrubą, tak jak zwykle. 2. Zdemontować przewód z zacisku, zdjąć śrubę, założyć śrubę stosowaną do przymocowania przewodu do klamki- dokręcić bez problemu, lekko. 3. Zamocować przewód/przeciągnąć przez ramę. 4. Założyć śrubę mocującą przewód do zacisku, oliwkę, insert, dokręcić przewód do zacisku. 5. Układ będzie szczelny po demontażu przewodu i ponownym podpięciu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi