Kacperx Napisano 28 Maja Udostępnij Napisano 28 Maja (edytowane) Witam. Posiadam problem z tylnym kołem. Chodzi o to że gdy zablokuje tylne koło podczas hamowania zaczyna ono bardzo skakać. Jest to uciążliwe a szczególnie na trasach. Nie mam luzu na łożysku a szprychy są dobrze uciągnięte. Podejrzewam że jest to centerlock. Gdy odkręce nakrętkę to widać że tarcza ma luz na wypustach ale z przodu jest identycznie i problem nie występuję. Centerlock dokręcałem z odpowiednią siłą i nic nie pomogło. Luz jest zauważalny gdy nacisnę hamulec i ruszam rowerem przód tył. Nie jest to luz na klockach. Dodam że zaczęło to występować w momencie gdy uderzyłem tylnym kołem o hopkę i trzeba było je wycentrować co zrobiłem Edytowane 28 Maja przez Kacperx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperx Napisano 28 Maja Autor Udostępnij Napisano 28 Maja Już nie aktualne. Problem rozwiązany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 28 Maja Udostępnij Napisano 28 Maja Może napisz jaki był problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi