Marzena157 Napisano 27 Maja 2024 Napisano 27 Maja 2024 Mam 160 cm wzrostu. Rozważam zakup: Romet Finale, Kross Esket 1.0, albo 4.0, Marin Nicasio 700c, a także dwa rowery z Decathlonu Triban GRVL 120 i Van Rysel EDR Easy (to akurat szosowy). Tydzień temu miałam możliwość przetestowania Van Rysel, przejechałam na nim około 30 km i byłam zadowolona, podobają mi się w nim dodatkowe klamki hamulców. Do rowerów gravelowych bardziej przekonuje mnie ich uniwersalność, w Van Rysel mogłabym ewentualnie wymienić opony na szersze. Który model wybrać? Lubię to! Komentarz Udostępnij Cytuj
keltu Napisano 27 Maja 2024 Napisano 27 Maja 2024 Jeśli rozważasz szosę to podsunę: https://szybkierowery.pl/produkt/sensa-emilia-disc-tiagra-2024/ Tiagra, hydraulika, przyjmie 32mm. kapeć. Cytuj
hulk14 Napisano 27 Maja 2024 Napisano 27 Maja 2024 Ja w tej kwocie spróbowałbym wyrwać używanego gravela na hydraulice. Cytuj
chrismel Napisano 27 Maja 2024 Napisano 27 Maja 2024 Czy chcesz kupić gravela bo Ci się podoba czy chcesz szybciej jeździć ? Bo w pierwszym przypadku kup takiego który jest najładniejszy Twoim zdaniem i będziesz chętnie na niego wsiadać. Wtedy będziesz się spokojnie snuła wraz ze wszystkimi innymi rowerzystami 15-25 km/h. Równie dobrze mogłabyś to robić na każdym innym przyzwoitym rowerze. Natomiast w drugim sprawa się komplikuje, raczej będą potrzebne hydrauliczne hamulce, wymiana opon na naprawdę szybkie no i trochę pracy nad sobą żeby mieć siłę kręcić. Najprościej mówiąc minimum to GRX 1x11 lub 2x10 + 500-600 zł na komplet opon i jazda znacznie częściej niż raz na tydzień. Nie licz natomiast że nazwa "gravel" sprawi w magiczny sposób że rower będzie szybki zwłaszcza po założeniu szerokich opon z terenowym bieżnikiem żeby było wygodnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi