Czarnuch94 Napisano 26 Maja Udostępnij Napisano 26 Maja Cześć, mam problem z dobraniem opony do mojego roweru Trek Marlin 6 2022 29". Obecnie mam opony MTB Bontrager XR2 Comp, o przekroju drutu, 30 TPI, o wymiarach 29 x 2,20" (56-622) i obręcz Bontrager Connection, dwuścienne, 32 otwory, o szerokości 20 mm, z zaworem Schradera. Chciałbym je wymienić na opony bardziej przeznaczone do jazdy po asfalcie, ponieważ w 90% czasu jeżdżę po ścieżkach rowerowych i asfalcie. Czy moglibyście mi pomóc w doborze? Nie do końca rozumiem, jak dobrać oponę. Z góry dziękuję za pomoc!🤩 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolta Napisano 26 Maja Udostępnij Napisano 26 Maja Continental duble fighter III continental terra hardpack schwalbe g one najlepiej zmienić rowerek na jakiegoś fitnessa albo crossowy jak 90% to asfalt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarnuch94 Napisano 26 Maja Autor Udostępnij Napisano 26 Maja Dzięki za propozycje. Chcę go zmienić na jakiegoś gravela ale to raczej w przyszłym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 26 Maja Udostępnij Napisano 26 Maja Chyba nie na gravela ale szosę Road+ tak żeby weszło 35C. Na asfalt i ścieżki rowerowe będzie idealnie a na odpowiednich oponach da się z nich od czasu do czasu zboczyć. Gravel to tak bardziej jak tego szutru czy leśnych ścieżek jest przynajmniej 20-30 %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi