Skocz do zawartości
  • 0

Przerabianie napedu

Gość marek

Pytanie

Gość marek

Witam mam pytanie , posiadam rower triban rc 500 i chcialbym sie dowiedziec czy moge w jakis budzetowy sposob zmienic naped z 2 na 9 (sora) na 1 na 9 ? Czy da sie kupic do korby sory zebatke narrow wide ? Czy bedzie to wszystko dzialac ? Jak nie to czy ktos ma jakies propozycje jak to przerobic w miare po kosztach ? Pozdrawiam 

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Gość Marek

Dzieki za odpowiedzi , Panowie a czy jakąs konkretną jestescie mi w stanie polecic? Podobno sa rozne rozstawy srub a ja nie moge znalezc info z jakim rozstawem bedzie mi pasowala zebatka , mam sora r3000

• 0

PCD  w tych korbach to 110.

A tak serio to na jednej koronce możesz mieć ból aby obsłużyć cały zakres kasety. Niby na upartego się da ale przekos w którymś momencie będzie ogromny. Musisz " trafić" z linią łańcucha tam gdzie najbardziej będziesz używał. Lub zostaje zakup dedykowanej korby jednorzędowej.

Edytowane przez pecio

Gość
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpowiedz na pytanie...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...