Kartezjusz Napisano 25 Maja Udostępnij Napisano 25 Maja Hey Korbiarze! Jestem posiadaczem Focusa Atlasa 6.7. I mam potężny problem z dopasowaniem błotników. Próbowałem już z tworzywa Simple oraz SKS Edge AL ale w obu przypadkach pojawia się problem mocowania do przedniego widelca gdyż wystający z błotnika kątownik jest za krótki. W SKS SPEEDROCKERY nie wejdę bo mam szersze gumy 700x45c. I tutaj kluczowa kwestia tego tematu: Czy któryś z użytkowników posiada Focusa Atlasa i ewentualnie jakie używa błotniki? Zmiana ogumienia na węższe nie wchodzi w grę bo rower w głównej mierze wykorzystuje do jazdy po wertepach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 26 Maja Udostępnij Napisano 26 Maja Cytat le w obu przypadkach pojawia się problem mocowania do przedniego widelca gdyż wystający z błotnika kątownik jest za krótki. To może idź do sklepu metalowego i kup inny albo dobierz jakąś przedłużkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 26 Maja Udostępnij Napisano 26 Maja Czy z błotnikami będzie prześwit dla opon 45 mm? Bo w wersji roweru z błotnikami producent z jakiegoś powodu montuje opoy 37 mm. W serii aluminiowej może jest inaczej, ale dla karbonowej Focus podaje 40mm jako maksymalny prześwit z błotnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kartezjusz Napisano 26 Maja Autor Udostępnij Napisano 26 Maja Dzięki za odpowiedzi, wariant że sztukowaniem mocowania biorę pod uwagę i chyba tylko to mi zostanie @Chociemir przykładając na sucho błotnik zostaje ok 12-15mm przestrzeni pomiędzy oponą i błotnikiem. opona 45c jest idealna do moich potrzeb ale chlapacze też potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 26 Maja Udostępnij Napisano 26 Maja A coś w stylu Bluemels, gdzie pręty zazwyczaj trzeba dociąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi