Paul13 Napisano 25 Maja Udostępnij Napisano 25 Maja (edytowane) Część Posiadam rower na hamulce szczękowe. Czy kupując klamkomanetke na tarcze będzie pasować mi do hamulca szczękowego. Konkretnie to pytanie jest czy hamulce tarczowe są na linkę tak jak szczękowe? Pytam bo nie mam styczności z takimi hamulcami więc nie wiem czym są połączony hamulec z Klamkomanetki. Edytowane 25 Maja przez Paul13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 25 Maja Udostępnij Napisano 25 Maja Hamulce tarczowe są albo mechaniczne, czyli na linkę i wtedy używają zwykłych klamek, albo hydrauliczne i wtedy potrzebują specjalnych klamek hydraulicznych. Szosowe linkowe klamkomanetki mają krótki ciąg linki pod hamulce szczękowe, cantilever i szosowe tarcze mechaniczne. Są jeszcze do prostych kierownic klamki o długim ciągu do V-brakes i górskich tarcz. Jakie konkretnie klamkomanetki chcesz kupić? Baranek czy prostą kierownica? Jaki model? Bo są jeszcze inne ograniczenia kompatybilności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul13 Napisano 25 Maja Autor Udostępnij Napisano 25 Maja (edytowane) Klamkomanetka z hamulcem SRAM Red eTap AXS HRD D1 Edytowane 25 Maja przez Paul13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chleje24na7 Napisano 25 Maja Udostępnij Napisano 25 Maja to hydraulika, nie zadziała ze szczękami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul13 Napisano 25 Maja Autor Udostępnij Napisano 25 Maja A jak się komuś zepsują klamki sram Red na szczeki to co nie kupi już nowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano 25 Maja Udostępnij Napisano 25 Maja To sobie kupi EB-FRC-D1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi