Tatanka Napisano 25 Maja Udostępnij Napisano 25 Maja Witam. Orientuje się ktoś jaką realną szerokość mają te opony w rozmiarze 28 x 1,6 ? Przy obręczy o szer. wew. 21 mm i ciśnieniu powiedzmy 4,5- 5 barów ? Coś ostatnio chyba producenci zawyżają rozmiary , bo ostatnio zmówione schwalbe hurricane miały niecałe 38mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 25 Maja Udostępnij Napisano 25 Maja 1.6 to jest 40c? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 25 Maja Udostępnij Napisano 25 Maja 1,6 to wymiar w calach, więc: 1,6" x 2,54 cm = 4,064 cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 25 Maja Udostępnij Napisano 25 Maja Wiem, natomiast wiem też jak to jest u producentów z tymi wymiarami 😉 Zobacz sobie że czasami opony są oznaczone 700x35, a poniżej masz 622-37. Co do opon: na obręczy 23 mm miała 42 mm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 25 Maja Autor Udostępnij Napisano 25 Maja Teoretycznie tak jest że to 40mm. Na oponie są podane 3 wymiary : 700x42c 28x1,60 i 42-622. A na kartce przy oponie dodatkowo jeszcze wymiar 700x42c(40c) Więc bądź tu mądry jaki jest faktycznie😀 Ale skoro na obręczy 23mm miała 42 mm to przy 21 powinna mieć te 40. Więc mi pasuje. Jak wyjdzie więcej to jeszcze lepiej.👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi