matx1234 Napisano 25 Maja 2024 Napisano 25 Maja 2024 Cześć, Miałem wczoraj nieprzyjemne zdarzenie na drodze, w wyniku czego kompletnie zniszczone zostało przednie koło roweru Marin Four Corners. Gdy udało się już dotrzeć do domu, obejrzałem dokładnie rower i stwierdziłem ubytki lakieru na ramionach widelca w pobliżu miejsca gdzie ramiona widelca schodzą się centralnej rury. W związku z tym, nie jestem pewny czy widelec nie jest uszkodzony. Poza lakierem wygląda bardzo ok i wszystko normalnie działa, więc całkiem niewykluczone że nie ma uszkodzeń w geometrii. Jednakże planowałem w tym roku dłuższy wyjazd na tym rowerze i wolałbym mieć pewność że wszystko jest ok i nic się nie rozleci 1000km od domu Szukałem na internecie i nie znalazłem nigdzie dostępnego oryginalnego widelca Marin, stąd pytanie czy moglibyście polecić jakąś alternatywę, najlepiej stalową (z otworami na bagażnik - warunek konieczny), którą da się dostać w rozsądnych pieniądzach (powiedzmy, do 500zł)? Z góry dzięki za wszelką pomoc! Mateusz Cytuj
mpogor Napisano 30 Maja 2024 Napisano 30 Maja 2024 Podłączę się do tematu, bo będę chciał wymienić w moim Bobcacie widelec na sztywny (!). Z tego, co się zorientowałem, to jest problem ze średnicą rury (1 1/8) i lekko nie będzie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi