jakasiek Napisano 24 Maja Udostępnij Napisano 24 Maja Witam wszystkich, jak już widać po tytule szukam porady dotyczącej co kupić. planuję jeździć około 150-200km tygodniowo, głównie szutry/asfalt, mieszkam za miastem Mianowicie zastanawiam się czy kupić nowy rower za około 8-9k zł, czy poszukać może używki w okolicy 5-6k? Trochę jestem fanem Canyona, mam od nich MTB i ich gravele również przypadają mi do gustu, na przykład Grizl 6 1by. Zwracam się do was o poradę jako doświadczonych użytkowników czy lepiej kupić na razie tańszy, używany rower ale z lepszym osprzętem i możliwością upgrade, i jeśli się spodoba to dozbierać już do nowego Canyona, wyższego modelu. Czy Grizl 6 1by to model rozwojowy? Jeśli chciałbym z czasem zmienić kasetę lub korbę na inną itp. Jeśli jednak szukać używki to jakie modele warto wziąć pod uwagę? Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulk14 Napisano 24 Maja Udostępnij Napisano 24 Maja Za tyle możesz sobie już kupić karbonowego eskera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakasiek Napisano 24 Maja Autor Udostępnij Napisano 24 Maja Na karbon przyjdzie jeszcze czas, chyba na razie preferuję AL. Myślałem o Rondo Ruut lub Orbea Terra jeśli chodzi o używkę. Jak je zestawicie z Canyonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 24 Maja Udostępnij Napisano 24 Maja 36 minut temu, jakasiek napisał: . Czy Grizl 6 1by to model rozwojowy? Nie - ze względu na aluminiową ramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nossy Napisano 24 Maja Udostępnij Napisano 24 Maja Skoro na karbon przyjdzie czas to poszukaj gianta revolta na alu ramie i grx...bywaja na dobrych promkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 24 Maja Udostępnij Napisano 24 Maja Masz godny budżet. Ostatnio robiłem doktorat z tanich graveli z córką. Miał być z hydraulicznymi hamulcami, 1x i alu.W tych parametrach najtaniej wychdziły Krossy i Romety, ale córce nie podobała się pozycja i stanęło na rondo mylc. To gravel o nietypoej geometrii - długa rama, którki mostek, mały kąt główki - jak MTB - w praktyce bardzo fajny - szczególnie w trudnym terenie i na zjazdach. Nie ma szans na zahaczenie stopą o przednie koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi