cursarius Napisano 24 Maja Udostępnij Napisano 24 Maja Cześć, zamierzam zmienić napęd z 2x na 1x. Wszystko mam już zakupione, oprócz tej prowadnicy. Do wyboru są trzy komponenty, skłaniam się ku ISCG05. Dobrze kombinuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 24 Maja Udostępnij Napisano 24 Maja Pytanie czy naparzasz tak bardzo, że prowadnica będzie Ci potrzebna. Zębtka NW i przerzutka że sprzęgłem mogą być wystarczające, a jeśli okaże się, że jednak łańcuch Ci spada to zawsze możesz dorzucić prowadnicę później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 24 Maja Udostępnij Napisano 24 Maja Wszystkie moje ramy boost, szt. 3, które prowadnicy nie miały są mega przeorane przez łańcuch (rurka łańcuchowa tylnego trójkąta w okolicy zębów blatu). Najlepsze jest to, że nawet nie wiem kiedy to się dzieje. Nic nie słychać, nic nie czuć w czasie jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 24 Maja Udostępnij Napisano 24 Maja I taka mikro prowadnica Ci pomaga na to oranie? Jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić:) U mnie jedna rama była pokaleczona przy blacie, ale to był full i łańcuch walił w jedno konkretne miejsce na wahaczu od spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 24 Maja Udostępnij Napisano 24 Maja Jeśli prowadnica ma pin pomiędzy klatką/prowadnikami (czyli nie da się tego nałożyć na łańcuch tylko trzeba przewlec) to daje radę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cursarius Napisano 24 Maja Autor Udostępnij Napisano 24 Maja Generalnie to nie wiem, czy jest to konieczne. Chcę się ustrzeć przed ewentualnym spadkiem łańcucha. Rower to hardtail, latam po górach/maratony Wybrałem napęd shimano Jest to pierwszy napęd 1x co będę miał. Nie wiem, jak to się zachowuje podaczs jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 24 Maja Udostępnij Napisano 24 Maja Miałem X lat temu podobne rozkminki i jakiś czas miałem w HT i w fullu małe prowadnice. Teraz nie mam, na MTB jeżdżę głównie po górach i nigdy nie miałem problemu z łańcuchem. Na Twoim miejscu zacząłbym bez prowadnicy i dokupił jeśli okaże się konieczna;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumcajs. Napisano 24 Maja Udostępnij Napisano 24 Maja Prowadnica nie ma chronić ramy tylko zapobiega zeskoczeniu łańcucha na wejściu. I tak, najlepiej kupić ISCG05. To czy zeskakuje komuś czy nie to różnie bywa, zależy kto ma jaki napęd, zębatkę, łańcuch. Ja zawsze wolę mieć niż nie mieć ale uytkuję rower w enduro, tu widzę chyba rower XC? Tam bym sobie odpuścił, jak ci będzie zlatywał to sobie dokupisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cursarius Napisano 24 Maja Autor Udostępnij Napisano 24 Maja Tak, jest to rower xc. Jeżdżę głównie po Sowich Górach i okolicy. Strefa Mtb Sudety. Startuję w bike maratonie, jakieś ultra ale nic co związane z enduro. Także nie zakupię tej prowadnicy. W myśl przysłowia jeździć, obserwować 😋 Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi