Kr.exe Napisano 23 Maja Udostępnij Napisano 23 Maja (edytowane) Cześć wszystkim, stałem się szczęśliwym posiadaczem e-roweru Orbea Rise H30. Jego największym minusem to hamulce a mianowicie klamki mt401. Natrafiła mi się okazja kupienia klamek z servem deore m6100 w dobrej cenie. Czytałem, że taki upgrade potrafi dać dużego kopa zaciskom i znacznie zwiększa moc hamowania. Moje pytanie brzmi - czy m6100 będzie kompatybilne z zaciskiem oraz wężykiem od mt401? Wystarczy tylko odkręcić starą klamkę, przykręcić nową, odpowietrzyć i można zacząć jeździć? Edytowane 23 Maja przez Kr.exe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 24 Maja Mod Team Udostępnij Napisano 24 Maja Można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 24 Maja Udostępnij Napisano 24 Maja Będzie pasować wszystko, niewielkie szanse są, że baryłka się drugi raz nie uszczelni, ale to rzadkość. Bardziej bym się zastanawiał czy same klamki zdziałają cuda. Pomyślałbym przede wszystkim o jakiś solidnych tarczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roberthd79 Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca (edytowane) Cudów nie będzie,ale znaczna poprawa. Wymieniłem w jednym z moich enduro gdzie były czterotłoczkowe m420 na m6000 samą klamkę bo chciałem krótsze,a przy okazji jest teraz mocniejsza przy mniejszym nacisku jednego palca i dłonie tak się nie męczą Edytowane 4 Czerwca przez roberthd79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr.exe Napisano 23 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca (edytowane) Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Wymieniłem u siebie te klamki i siła hamowania może nie jest większa ale teraz jednym palcem można uzyskać taką samą siłę jak wcześniej dwoma. Od siebie dla potomnych mogę polecić upgrade Edytowane 23 Czerwca przez Kr.exe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 23 Czerwca Udostępnij Napisano 23 Czerwca Skoro używasz 1 palca zamiast 2 to siła jest większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi