Paul13 Napisano 23 Maja Udostępnij Napisano 23 Maja (edytowane) Kupiłem używane koła oraz założyłem do nich nowe dętki i opony. Jak widać na filmiku który nagrałem na kołach jest bicie góra dół. Czy to może być problem z kołami i trzeba będzie oddać do serwisu czy raczej coś źle założona opona ? Edytowane 23 Maja przez Paul13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 23 Maja Udostępnij Napisano 23 Maja Nie ma filmiku więc nie widać . Zdejmij oponę/opony , jeśli same obręcze będą miały bicie to trzeba nacentrować . Jeśli obręcze będą ok to nabierzesz wprawy w zakładaniu opon . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul13 Napisano 23 Maja Autor Udostępnij Napisano 23 Maja Chyba będę musiał jednak zdjąć oponę. Szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 23 Maja Udostępnij Napisano 23 Maja Walnij w oponę ciśnienie aby porządnie na ranty wskoczyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 23 Maja Udostępnij Napisano 23 Maja Trochę będę zgryźliwy, ale... naprawdę trudno spojrzeć od boku, czy zapada się sama opona czy może obręcz jest jajkiem? Na moje oko źle ułożyła się opona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul13 Napisano 23 Maja Autor Udostępnij Napisano 23 Maja Panowie nie mam doświadczenia w serwisie roweru. Dziekuje wszystkim za odpowiedzi. Jutro jeszcze raz spróbuje nałożyć oponę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 23 Maja Udostępnij Napisano 23 Maja Nic nie ruszaj póki nie sprawdzisz. Jak zobaczysz że opona się zapada, spuść powietrze, zwilż to miejsce wodą z płynem do mycia naczyń i napompuj dość mocno. 3 Bary powinny wystarczyć żeby opona MTB wskoczyła na miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czeczen Napisano 31 Maja Udostępnij Napisano 31 Maja Wystarczy z boku opony zobaczyć czy wszędzie równo weszła na rant. Najczęściej jest jakaś kreska produkcyjna itp. Chociaż ja teraz będę zmieniał opony i jedna z nich ma fabrycznie bicie góra dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul13 Napisano 1 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca (edytowane) Podejrzewam że opona ma od nowości defekt. Wymieniłem opony przód na tył i teraz w tyle jest bicie a w przodzie nie ma. Będę reklamować oponę Można jeździć na takiej oponie czy coś może stać się z kołem? Edytowane 1 Czerwca przez Paul13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czeczen Napisano 5 Czerwca Udostępnij Napisano 5 Czerwca Przejechałem na takiej oponie 4 tysiące kilometrów, zdarła się już do wewnętrznej warstwy i poza biciem nie ma to żadnego wpływu. Jeśli jeździsz tylko po lesie to tym bardziej, jeśli po asfalcie będzie po prostu bujać w niektórych momentach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi