Skocz do zawartości

[do 5k] szybka decyzja że względu na promocję

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc, potrzebuje Waszej szybkiej porady. Obecnie jeżdżę na silexie 400 od Meridy, jest to jeden z modeli bardziej wygodnych i rower mi generalnie odpowiada (oprócz bolu mięśni czworoglowych, nie mogę dojść skąd to się bierze). 

Nie przepadam za jazda po piachu, ale w typowo lesne obszary ciężko mi wbijac nawet na gravelu, w tym roku zastanawiam się nad drugim rowerem. Mtb. 

Co byście polecili ale z mocowaniami do sakw, co by było dość podobne do roweru, który właśnie chce kupić i chyba w tej cenie ciężko będzie znaleźć alternatywę.

https://evolutionbikes.pl/en/products/scott-scale-960

Co innego jeśli nie to? Używany będzie sporadycznie zamiast gravela, wiem ze ten nie ma zaś bardzo mocowań, ale też podoba mi się ogólnie.

Oprócz tego dość fajne wydają się romet monsun 3, ridley ignite alu, big nine tr 600, Exceed CF 5 ale to już wyższa cena.

W przyszłości pewnie kupię szose z deca edf 105 ta bez tarczy.

Masz tu alternatywę dla tego Scotta, 4700 z wysyłką. https://www.deporvillage.com/bicicleta-mtb-merida-big-nine-600-22

Cytat

Rama: Aluminiowa Merida Big Nine
Widelec: Manitou Markhor Comp
Waga: około 12,5 kg

Napęd:

Przezutka tył: Shimano XT M8100 Shadow+ 12-rzędowa
Manetki: Shimano Deore M6100 12-rzędowa
Korby i tarcze: Shimano Deore M6100 32 zęby
Kaseta: Shimano Deore M6100 12-rzędowa (10-51)
Łańcuch: KMC 12 speed
Hamulec przedni: Shimano M6100 2 tłoki
Hamulec tylny: Shimano M6100 2 tłoki

Koła i opony:

Koła: Merida Expert CC
Opony: Maxxis Ikon 29x2.2
Piasta przednia: Shimano MT400-B z osią przelotową 110x15mm
Piasta tylna: Shimano MT410-B z osią przelotową 148x12mm

Pozostałe:

Kierownica: Aluminiowa Merida Expert CC
Mostek: Aluminiowa Merida CC
Siodło: Merida Comp CC
Sztyca: Merida Comp CC aluminium

Edytowane przez keltu

Ta meride widzialem, ale chyba nie chce więcej doplacac. Ostatni rower za drogi juz, za malo będzie jezdzony. 4k to taka optymalna cena mi się wydaje.

Nie jeździłem na innych grupach niż shimano. Czemu warto dopłacić do meridy (i czy?). 

Nic pod sakwy ciekawego nie polecicie?