Whateveer Napisano 23 Maja Udostępnij Napisano 23 Maja Hejka, Szukam roweru do 2000zł na asfalt plus jakieś szutry WYmagania: Hamulce tarczowe hydrauliczne lub możliwośc ich założenia W oko wpadł mi Kands Pure https://lazaro-bike.pl/sklep/kands-pure-_pid=603 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 23 Maja Udostępnij Napisano 23 Maja Kands Pure, Marin Presidio 1 to moje typy. Ten 2 troszkę słaba dostępność trzeba dobrze pogrzebać żeby znaleźć w okolicach 2000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosser96 Napisano 23 Maja Udostępnij Napisano 23 Maja Czy tym Kandsem Pure da się zjechać z asfaltu na jakieś leśne ścieżki? Oczywiście nie mówię tu o trasach z korzeniami tylko coś ubitego, czysto rekreacyjne. Chodzi mi o to czy rower jest w miarę stabilny tak jak np rowery crossowe? Widzę opony fabryczne 700x38c, może w razie czego dałoby się wsadzić szersze. Brak amortyzatora względem mi nie przeszkadza, przywykłem do twardości na szosie z oponami 700x25c. Zastanawiam się, bo te rowery "fitness" powinny być chyba nieco szybsze niż crossy ze względu na geometrię i wagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 23 Maja Udostępnij Napisano 23 Maja (edytowane) Oczywiście że można, przejeździłem tak na tym Presidio w 1 sezonie ok 5k km, trasy głównie "gravelowe" a nawet lekki teren. Po czymś takim jak tutaj leci się na pełnej, brak amortyzatora jest praktycznie nie oduczuwalny. Jeśli chodzi o jakieś wały gdzie droga nie jest zbyt dobrze ubita, czy coś w tym rodzaju trzeba już się jednak troszkę pofatygować jechać bardziej techniczne i gdzieniegdzie podnieść tyłek. Generalnie wszystko jest do przejechania, najwyżej trochę wolniej. Edytowane 23 Maja przez keltu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cr453r Napisano 23 Maja Udostępnij Napisano 23 Maja Mam Lazaro Aero 3 na tej oponie i zdecydowanie jest ona wystarczająca na lekki teren a po płaskim bardzo dobrze sobie radzi. Teoretycznie te rowery można bardziej określić crossem bez amora albo hybrydą między crossem a fitnessem. Dość uniwersalny rower. W teorii chyba ciut większa opona by tam weszła ale nie widzę takiej potrzeby. Przesiadłem się z 50 i zdecydowanie odczuwam poprawę w jeździe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosser96 Napisano 24 Maja Udostępnij Napisano 24 Maja Dzięki, zamówiłem Kandsa Pure. Myślę, że do takiego uniwersalnego zastosowania będzie dla mnie w sam raz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whateveer Napisano 24 Maja Autor Udostępnij Napisano 24 Maja A jaki rozmiar tego kand pure przy 180cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosser96 Napisano 26 Maja Udostępnij Napisano 26 Maja (edytowane) Kands Pure jeszcze do mnie jedzie, a pojawiło się coś takiego z outletu https://allegro.pl/oferta/rower-kands-speedfight-21-czarno-pomaranczowy-11471567695 200zl więcej, lepsza opcja? @edit Opony chyba od razu do wymiany jeśli bym chciał zjechać z asfaltu, nie ma co kombinować... Edytowane 26 Maja przez krosser96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chico Napisano 5 Czerwca Udostępnij Napisano 5 Czerwca @krosser96 jak Ci się sprawdza Pure? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosser96 Napisano 13 Czerwca Udostępnij Napisano 13 Czerwca @chico Mam go 2,5 tygodnia i zrobiłem jakieś ~220-250km, jestem pozytywnie zaskoczony, zdecydowanie wystarcza do moich potrzeb. Sztywny widelec to strzał w dziesiątkę na teren w jakim go wykorzystuję, ścieżki + szutry i nie ma najmniejszego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 13 Czerwca Udostępnij Napisano 13 Czerwca Jaki rozmiar ramy wziąłeś i jak pasuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosser96 Napisano 13 Czerwca Udostępnij Napisano 13 Czerwca @pablo59 Największy, 55cm na 184cm i długą nogę. Jest ok. Siodełko mam trochę wyżej ustawione niż na zdjęciu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 13 Czerwca Udostępnij Napisano 13 Czerwca 9 godzin temu, krosser96 napisał: Sztywny widelec to strzał w dziesiątkę na teren w jakim go wykorzystuję, ścieżki + szutry i nie ma najmniejszego problemu. Jaka maksymalna szerokość opon tam wchodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chico Napisano 14 Czerwca Udostępnij Napisano 14 Czerwca Ja zrezygnowałem z pomocą kolegi buduję custom'a. Właśnie się piaskuje i maluje rama z widelcem. Części jadą(Ali + alle + olx). W lipcu ruszy składanie i pierwsze objazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi