thepanone Napisano 22 Maja Udostępnij Napisano 22 Maja (edytowane) (dopiero po wyciągnięciu linki zacząłem oglądać filmy instruktażowe mówiące że nie powinienem tego robić) Wyciągnąłem starą linkę manetki przedniej przerzutki i teraz próbuję włożyć nową ale linka popychana od strony manetki zatrzymuje się gdzieś w okolicy suportu/mechanizmu korbowego, Czy jeśli ściągnę miski suportu to zobaczę linkę? Mam taki rower https://paper.dropbox.com/ep/redirect/external-link?url=https%3A%2F%2Fwww.specialized.com%2Fpl%2Fpl%2Fmski-camber-comp-29%2Fp%2F129000%3Fcolor%3D239839-129000&hmac=85jxXvdAuPBzuOCiToLXf5WJn0gPBzaS%2Fto%2Focxiiio%3D Edytowane 22 Maja przez thepanone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 22 Maja Udostępnij Napisano 22 Maja (edytowane) 1) Jeśli otwory są wystarczająco duże, przepchnij linkę od drugiej strony. Dla ułatwienia możesz powiesić ramę główką do dołu. 2) Weź półtora metra cienkiego mocnego sznurka (jutowego, murarskiego), do końca przywiąż małą stalową śrubkę o średnicy nieco mniejszej niż otwory w ramie lub takiej samej jak średnica pancerza, przeciągnij sznurek ze śrubką za pomocą magnesu (drugi koniec możesz przywiązać do ramy lub innego elementu, żeby nie wciągnąć całości), następnie wkręć śrubkę w pancerz i przeciągnij go przez ramę. Po wykręceniu śrubki obetnij fragment pancerza, w który była wkręcona. Przez lata robiłem to w ten sposób, bo końcówki dedykowanych zestawów do wewnętrznego prowadzenia kabli nie zawsze mieszczą się w otworach. Suportu łatwo nie ściągniesz, bo to press fit. Chyba, że planujesz jego wymianę. Edytowane 22 Maja przez TheJW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thepanone Napisano 23 Maja Autor Udostępnij Napisano 23 Maja (edytowane) Dziękuję, będę tak dziś próbował. Teraz spróbowałem przepchać od drugiej strony i zacina się w pancerzu po 5 cm, czyli pancerz jest zapchany. Też odkryłem że to nie przechodzi przez ramę w okolicach suportu (tam zawija pancerz na zewnątrz), więc nic mi nie da ściąganie suportu. Wychodzi na to, że muszę wymienić pancerz. Edytowane 23 Maja przez thepanone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi