theWalker Napisano 1 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca (edytowane) Próbuję to poskładać do kupy i utknąłem. 1. Po zamontowaniu przerzutki, łańcuch nie schodzi na najniższą zebatkę 2. Łańcuch trze o 'ogranicznik' na dolnym wózku przerzutki 3. Manetka dociąga przerzutkę tylko 7 przełożeń w górę Tak to wygląda: https://drive.google.com/drive/folders/1U9OMSUhruA6T_0Q4KeiuwqpbuXfgG18- Nie mam pomysłu. Inny hak jest potrzebny do tego? Edytowane 1 Czerwca przez theWalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal1986 Napisano 1 Czerwca Udostępnij Napisano 1 Czerwca Odnośnie pkt nr 2 to źle przeprowadziłeś łańcuch - powinien biec on nad blaszką i wtedy nie będzie ocierał. Odnośnie pkt nr 1 i 2. Czy regulowałeś przerzutkę zgodnie z oryginalną instrukcją - zobacz stronę www Shimano i znajdź tam instrukcję do tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theWalker Napisano 1 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca spoko, przerzutka wyregulowana. Była domyślnie zbyt mocno 'skręcona' na h i l. Z tym łańcuchem będę jutro walczył. Dzięki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theWalker Napisano 2 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca Ok, wszystko zrobione. Gapa ze mnie z tym łańcuchem. Napęd śmiga aż miło. Dzięki wszystkim za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca (edytowane) Sam posiadam rower na 26 kole oraz przerobionym napędzie 3*9 na 2 *10. Manetki XT 780, przerzutka przednia deore 6025, tylna przerzutka deore m6000 z zakresem obsługiwania kaset 11-42. Kaseta hg 500 (11-42). Korba fc-m532 która jest 3 rzędowa ale po zmianie blatów i małej przeróbce została na 2 blaty (26/36). Działa bardzo dobrze już 4 lata. Suport mam tutaj tokena TK 878ex. Łańcuch to kmc x10el. Chyba że polecacie inny a też dobry to chętnie przetestuje sobie Edytowane 4 Czerwca przez Thomass13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi