Zulugyxije Napisano 21 Maja Udostępnij Napisano 21 Maja Cześć, po ponad 2 latach przerwy od rowerowania i skupieniu się na bieganiu, zdecydowałem się na powrót. Obecnie rozglądam się za gravelem, mam możliwość posiadania kilku rowerów, ale wolę jeden uniwersalny, bo i tak główną aktywnością będzie bieganie, a czas jak wiadomo, nie jest z gumy Nie interesują mnie dalekie wyprawy z sakwami, noga też jest raczej jeszcze w formie, albo nawet lepszej niż wcześniej - te ponad 2 lata temu kręciłem szosowo lub mieszanie trasy po 150-300 km, dosyć szybko. Teraz raczej się aż na takie nie nastawiam, za to wyskoczyć na coś szybkiego w jeden weekend, a w inny z kolei z rodzinką gdzieś się pokręcić Nie mam jakichś mocnych preferencji, choć może jednak wolę Shimano ze względu na prostszą kwestię hydrauliki. Zakup raczej będzie na firmę. No i teraz chodzi mi po głowie głównie Kross Esker. Miałem kiedyś krótki "romansik" z Eskerem 6, jeszcze w wersji matowej i był ok. Wolałbym co prawda rower 1x, ale to nie problem przerobić, uprościć, za to cena niższa i można nadwyżkę wrzucić np. w lżejsze kółka. Na drugim biegunie jest Esker 7 oraz Esker 8 - ale czy mi obecnie karbon potrzebny... No właśnie w sumie nie wiem. Nie mam nawet pewności, czy ten powrót do roweru mocno "chwyci", czy może jednak będzie to naprawdę okazyjne jeżdżenie, raczej regeneracyjne, więc mam dylemat Może coś innego warto wziąć pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulk14 Napisano 21 Maja Udostępnij Napisano 21 Maja Skoro pasował Ci esker 6, to wybierz sobie coś z ich oferty. Obecnie eskery 5-8 mają świetne ceny. Czy warto inwestować w karbon? Do rekreacyjnych przejażdżek raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi