bialas1987 Napisano 19 Maja Udostępnij Napisano 19 Maja Witam, potrzebuje nowych opon rowerowych. Te nowe opony będą jeździć na asfalcie i utwardzonych leśnych szturach. Czego oczekuję od opon, ciężko powiedzieć. Jeżdżę rzadko, gdzieś tam latem się przejadę. Chcę po prostu zmienić te budżetowe, które były kupione wraz z rowerem na coś lepszego. Na obie opony mogę wydać 150 zł max. Mi wpadły w oko schwable land cruiser https://allegro.pl/oferta/opona-schwalbe-land-cruiser-700x40c-28x1-6-42-622-15115713565. A jeszcze drugie pytanie, czy dla takiego pseudo rowerzysty jak ja jest potrzebna opona z wkładką antyprzebiciową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 19 Maja Udostępnij Napisano 19 Maja Jak nie chcesz ryzyka przebicia opony gdzieś w trasie i bawić się z lataniem, to myślę, że warto. Nie ważne ile jeździsz zawsze możesz trafić na szkło itp. Ja jestem za takim oponami od 10 lat na takich jeżdżę, tylko cięższych MTB i nie miałem od tego czasu ani jednego przebicia. Co prawda jeżdżę właściwie codziennie, ale nie zawsze to są długie trasy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragster Napisano 19 Maja Udostępnij Napisano 19 Maja (edytowane) Jeżdżę na Schwalbe, tylko że Malathon Plus Tour, od 8 lat. Ten sam rozmiar, o którym piszesz. Jazda weekendowa trekingowa / crossowa. Bez gumy 😁 od tego czasu. Ale opona bardzo twarda, bo i ciśnienie wyższe. Na stronie Schwalbe można poczytać czym różnią się poszczególne modele, bo i ochronaprzeciw przebiciu w nich jest różna. Edytowane 19 Maja przez dragster 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialas1987 Napisano 19 Maja Autor Udostępnij Napisano 19 Maja W sumie ta opona co mi wpadła w oko ma wkładkę, jest jeszcze wersja plus z lepszą wkładką, już droższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 19 Maja Udostępnij Napisano 19 Maja LandCruiser to kiepska opona. Bardzo wrażliwa na niskie ciśnienie, nietrwała. Wybierz sobie coś z Marathinóe - to niezawodne indługowieczne gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 19 Maja Udostępnij Napisano 19 Maja Sat od 4 lat zakładam różnym amatorom marathon - mogą być bez +. W zależności od umiejętności różną szerokość. Spokojnie możesz wciągnąć 1,5''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi