bialas1987 Napisano 19 Maja 2024 Napisano 19 Maja 2024 Witam, potrzebuje nowych opon rowerowych. Te nowe opony będą jeździć na asfalcie i utwardzonych leśnych szturach. Czego oczekuję od opon, ciężko powiedzieć. Jeżdżę rzadko, gdzieś tam latem się przejadę. Chcę po prostu zmienić te budżetowe, które były kupione wraz z rowerem na coś lepszego. Na obie opony mogę wydać 150 zł max. Mi wpadły w oko schwable land cruiser https://allegro.pl/oferta/opona-schwalbe-land-cruiser-700x40c-28x1-6-42-622-15115713565. A jeszcze drugie pytanie, czy dla takiego pseudo rowerzysty jak ja jest potrzebna opona z wkładką antyprzebiciową ? Cytuj
Sansei6 Napisano 19 Maja 2024 Napisano 19 Maja 2024 Jak nie chcesz ryzyka przebicia opony gdzieś w trasie i bawić się z lataniem, to myślę, że warto. Nie ważne ile jeździsz zawsze możesz trafić na szkło itp. Ja jestem za takim oponami od 10 lat na takich jeżdżę, tylko cięższych MTB i nie miałem od tego czasu ani jednego przebicia. Co prawda jeżdżę właściwie codziennie, ale nie zawsze to są długie trasy 1 Cytuj
dragster Napisano 19 Maja 2024 Napisano 19 Maja 2024 (edytowane) Jeżdżę na Schwalbe, tylko że Malathon Plus Tour, od 8 lat. Ten sam rozmiar, o którym piszesz. Jazda weekendowa trekingowa / crossowa. Bez gumy 😁 od tego czasu. Ale opona bardzo twarda, bo i ciśnienie wyższe. Na stronie Schwalbe można poczytać czym różnią się poszczególne modele, bo i ochronaprzeciw przebiciu w nich jest różna. Edytowane 19 Maja 2024 przez dragster 1 Cytuj
bialas1987 Napisano 19 Maja 2024 Autor Napisano 19 Maja 2024 W sumie ta opona co mi wpadła w oko ma wkładkę, jest jeszcze wersja plus z lepszą wkładką, już droższa. Cytuj
Dokumosa Napisano 19 Maja 2024 Napisano 19 Maja 2024 LandCruiser to kiepska opona. Bardzo wrażliwa na niskie ciśnienie, nietrwała. Wybierz sobie coś z Marathinóe - to niezawodne indługowieczne gumy. Cytuj
RabbitHood Napisano 19 Maja 2024 Napisano 19 Maja 2024 Sat od 4 lat zakładam różnym amatorom marathon - mogą być bez +. W zależności od umiejętności różną szerokość. Spokojnie możesz wciągnąć 1,5''. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi