toomees Napisano 19 Maja Udostępnij Napisano 19 Maja Hej. Zabrałem się za serwis piasty, bo mam luz w tylnim kole. Podczas rozbierania pojawił się problem z odkręceniem tarczy hamulca Shimano (centerlock). Kasetę odkręciłem a z tarczą mam problem. Przypuszczam że może być zapieczona, bo piasta nie była rozkręcana od nowości. Poradźcie jak sobie z tym poradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 19 Maja Udostępnij Napisano 19 Maja przedłużka na klucz i musi puścić, tylko poproś kogoś o pomoc aby trzymał dobrze klucz w gnieździe nakrętki bo łatwo wypusty uszkodzić jak się klucz wysunie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 19 Maja Udostępnij Napisano 19 Maja względnie przyłap klucz szpilką przeciągniętą przez oś koła, zamocuj klusz w imadle i kręć kołem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toomees Napisano 21 Maja Autor Udostępnij Napisano 21 Maja W dniu 19.05.2024 o 19:23, Rafał87 napisał: przedłużka na klucz i musi puścić, tylko poproś kogoś o pomoc aby trzymał dobrze klucz w gnieździe nakrętki bo łatwo wypusty uszkodzić jak się klucz wysunie. Potraktowałem siłowo i poszło. Dostał się brud do gniazda. A nakrętka wypadała bo odkręcałem francuzem, ale na szczęście gniazda nie uszkodziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi