toomees Napisano 19 Maja 2024 Napisano 19 Maja 2024 Hej. Zabrałem się za serwis piasty, bo mam luz w tylnim kole. Podczas rozbierania pojawił się problem z odkręceniem tarczy hamulca Shimano (centerlock). Kasetę odkręciłem a z tarczą mam problem. Przypuszczam że może być zapieczona, bo piasta nie była rozkręcana od nowości. Poradźcie jak sobie z tym poradzić? Cytuj
Rafał87 Napisano 19 Maja 2024 Napisano 19 Maja 2024 przedłużka na klucz i musi puścić, tylko poproś kogoś o pomoc aby trzymał dobrze klucz w gnieździe nakrętki bo łatwo wypusty uszkodzić jak się klucz wysunie. Cytuj
Dokumosa Napisano 19 Maja 2024 Napisano 19 Maja 2024 względnie przyłap klucz szpilką przeciągniętą przez oś koła, zamocuj klusz w imadle i kręć kołem. Cytuj
toomees Napisano 21 Maja 2024 Autor Napisano 21 Maja 2024 W dniu 19.05.2024 o 19:23, Rafał87 napisał: przedłużka na klucz i musi puścić, tylko poproś kogoś o pomoc aby trzymał dobrze klucz w gnieździe nakrętki bo łatwo wypusty uszkodzić jak się klucz wysunie. Potraktowałem siłowo i poszło. Dostał się brud do gniazda. A nakrętka wypadała bo odkręcałem francuzem, ale na szczęście gniazda nie uszkodziłem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi