Mateusz002 Napisano 19 Maja Udostępnij Napisano 19 Maja Cześć, Po 10 latach jeżdżenia na Lazaro typu cross, czas na coś nowego. Poszukuję gravela, żeby móc osiągnąć znacznie szybszą jazdę oraz zredukować wagę roweru. Mam 187 cm wzrostu i ważę 86kg. Na swoim starym rowerze robię 50-100km dziennie, głównie ścieżki rowerowe, asfalt, ubite ścieżki leśne, stąd z tego co wyczytałem gravel będzie odpowiednim typem dla mnie. Przeszukuję różne fora, ale trudno mi podjąć dobrą decyzję. Ostatnio zainteresowałem się Merida silex 400 z hiszpańskiej strony w promocji za 5000 zł z przesyłką, ale nie mogłem znaleźć nikogo w swojej miejscowości, żeby dopasować rozmiar przez zamówieniem, a obecnie są już wyprzedane. Polecono mi jeszcze ten model, będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. https://www.bikestocks.es/bicicleta-merida-silex-400-new-2024-48086.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 19 Maja Udostępnij Napisano 19 Maja 6000 to okolica, gdzie spotykają się gravele z napędami szosowymi i hamulcami mechanicznymi z najtańszymi modelami na hydraulice i dedykowanych grupach gravelowych. Ostatnio gravela kupowała córka, cenowo najlepiej wychodziły krossy i romety, ale skończyło się na Rondo (uroda też ważna). Ta Merida to już ta lepsza połowa rynku. W Centrum Rowerowym można przymierzyć sporo modeli. Sobota w Warszawie i zobaczysz Romety, Krossy, Rondo, GT, Cannondale, Giant, Marin i pewnie jeszcze coś, ale wymaga to przejechania niezłej rundy po mieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi