Skocz do zawartości

[Ebike zakup] Manetka gazu, możliwość odblokowania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szukam dobrego roweru elektrycznego, spełniającego następujące warunki:

1) manetką "gazu" i możliwość dłuższej jazdy bez pedałowania (koniecznie)

2) łatwa możliwość odblokowania i zablokowania ustawień ograniczających moc silnika do 250W

3) mam 188 cm wzrostu więc wole mieć większą ramę (22''-23'') i w miarę większe koła (28'' lub 29'')

4) Nie musi być to rower MTB, wystarczy taki o wyglądzie crossowym

5) mile widziana byłaby opcja z łatwo wyjmowaną baterią, tak aby mógł zabrać ją do domu i ją naładować (rower zostałbym w piwnicy).

Czy coś byście mogli mi polecić? Na co szczególnie zwrócić uwagę kupując rower elektryczny?

Przykładowy rower o który mi chodzi to ten poniżej, ale on ma dużą wadę: jest dla mnie za mały

https://electricmobile.pl/custom/201-kands-comp-er-1000n-29-19-blue.html

(na powyższej stronie też wyczytałem to o co mi chodzi:
Przepisy mówią, że rower elektryczny może posiadać silnik o mocy do 250 W oraz rozpędzać się do prędkości 25 km/h.  Aby móc legalnie poruszać się po drogach publicznych zestaw jest zablokowany do wartości przepisowych (moc 250 W i prędkość 25 km/h). Istnieje możliwość zdjęcia blokady z poziomu wyświetlacza. Procedura jest prosta i zajmuje około 20 sekund. Po dezaktywacji blokady jest ona zdjęta niezależnie od ilości włączeń/wyłączeń. Ponowne założenie blokady jest równie proste co jej zdejmowanie. )

Edytowane przez Wili_

• Mod Team

Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia:- pkt 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu- podobny temat już istnieje- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.Zasady pisania na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...