qrczak11 Napisano 15 Maja Udostępnij Napisano 15 Maja Witam wszystkich. Zakupiłem synowi rower Kross Level 2.0 29 2021. W rowerze bardzo słabo działają tylne hamulce. Udałem się do jednego z serwisów celem regulacji - jak się okazało na wyposażeniu są bardzo słabe budżetowe hamulce hydrauliczne JAK-Y2 NUTT. Chciałbym zmienić hamulce na średniej klasy ale mechaniczne. Na jakie zwrócić uwagę i które będą pasowały do mojego roweru? Wymiana i zwrot roweru nie wchodzi w grę. Pozdrawiam i proszę o podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 15 Maja Udostępnij Napisano 15 Maja Klamki avid fr-5 Zaciski avid bb5 mtb lub bb7 mtb w komplecie z dedykowanymi tarczami. W wersji "tanio" mogą być hayes mx5 z decathlon. Linki i pancerze clark's Pre Lube Carbon Mtb lub jagwire KEB-SL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 16 Maja Udostępnij Napisano 16 Maja (edytowane) A może klasycznie MT400 albo bardziej "pro" MT501? Swoją drogą interesujące, że biuro konstrukcyjne Jakowlewa przerzuciło się z samolotów na części rowerowe... edit: Sorry, nie zauważyłem, że mają być mechaniczne. To nic nie poradzę, bo tego syfu unikam. Edytowane 16 Maja przez TheJW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 16 Maja Udostępnij Napisano 16 Maja 14 godzin temu, qrczak11 napisał: Witam wszystkich. Zakupiłem synowi rower Kross Level 2.0 29 2021. W rowerze bardzo słabo działają tylne hamulce. Udałem się do jednego z serwisów celem regulacji - jak się okazało na wyposażeniu są bardzo słabe budżetowe hamulce hydrauliczne JAK-Y2 NUTT. Chciałbym zmienić hamulce na średniej klasy ale mechaniczne. Na jakie zwrócić uwagę i które będą pasowały do mojego roweru? Wymiana i zwrot roweru nie wchodzi w grę. Pozdrawiam i proszę o podpowiedzi Po co mechaniczne? W MTB hamulce hydrauliczne są bardzo, bardzo tanie i skuteczne. Po co bawić się w linkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 16 Maja Udostępnij Napisano 16 Maja Może z takimi potrafi sobie poradzić serwisowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi