Pietjuhh Napisano 14 Maja Udostępnij Napisano 14 Maja (edytowane) Dzień dobry, zwracam się z pytaniem jaki wybrać rower do jazdy na ścieżki rowerowo, las, ogólnie tereny płaskie. Mam do wyboru, Zaciekawiły mnie dwa modele, Cannondale Trail SL 1 29 | Rower górski Rowery górskie Cannondale Trail SL (greenbike.pl) Giant XTC SLR 29 1 | Rower górski Giant - Zobacz (greenbike.pl) Wzrost 196 cm, waga: 90 kg, Rozmiar XL lub XXL? Rower będzie miał zamocowany fotelik dla dziecka. Czy dwa powyższe modele nadadzą się czy lepiej wybrać np. The ROSE BONERO 3 | Your Perfect Bike at the Best Price (rosebikes.pl) Specialized Chisel Comp, red tint fade over silver/tarmac black/white | BIKER-BOARDER.DE BIG.NINE TR LIMITED - MERIDA BIKES (merida-bikes.com) JEALOUS AL 10.0 2023 – RADON Bikes (radon-bikes.de) Szukam czegoś na dobrym osprzęcie. Tylko aluminium. Pozdrawiam, Łukasz Edytowane 14 Maja przez Pietjuhh dodatnie nowych modeli rowerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 14 Maja Mod Team Udostępnij Napisano 14 Maja Na płaskie z podanych brałbym Radona. Żadnych traili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietjuhh Napisano 14 Maja Autor Udostępnij Napisano 14 Maja Mógłbym dopytać, dlaczego? jest sens dopłacać do, Radon Jealous AL 10.0 SL kaufen | Bike-Discount >? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 14 Maja Mod Team Udostępnij Napisano 14 Maja Traile do jazdy na płaskim to przerost formy nad treścią. Ich predyspozycje do zjazdów i trudniejszego terenu nie przydadzą się, a są cięższe. Zostaje Giant i Radon. Radon jest lżejszy i ma leszy amortyzator. Do jazdy rekreacyjnej tańszy Radon w zupełności wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 14 Maja Udostępnij Napisano 14 Maja Ten Radon za 2k Euro jest lekko poza budżetem, więc jeśli chcesz zapłacić więcej to : https://allegro.pl/oferta/rower-cube-reaction-c-62-race-29-2023-bluehaze-n-black-21-xl-15163040951?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=high-asp&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_uzsd_sport_rowery_pla_pmax_high-asp&ev_campaign_id=20403278818&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwl4yyBhAgEiwADSEjeCNVzbXd8_6kVG9ZK7AewuQjVeJSJYTSBlv6u5FtjGX70yGoK9WyExoCnNcQAvD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietjuhh Napisano 14 Maja Autor Udostępnij Napisano 14 Maja Cube ma ramę carbonową, której nie chce więc.. Zastanawia mnie jedynie kwestia ogólnej wagi, ponieważ na stronie Radon napisane jest, że masa całkowita nie może przekroczyć 115 kg. Moja waga + fotelik + dziecko wychodzi +/- 120 kg, pytanie czy tak będzie można jeździć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 14 Maja Udostępnij Napisano 14 Maja W przypadku tej Meridy BIG.NINE TR LIMITED - MERIDA BIKES (merida-bikes.com) producent podaje ograniczenie wagowe 135kg (z uwzględnieniem masy roweru). Określenie wymagań wagowych wynika też z warunku spełnienia norm ISO - ile wytrzyma rower i jego poszczególne elementy ciężko powiedzieć. P.S. Z dzieckiem w krzesełku na pewno nie szalejesz ;), więc granica powinna być po bezpiecznej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 14 Maja Udostępnij Napisano 14 Maja Zwróć uwagę, że to 115 kg zawiera w sobie wagę roweru, więc realnie zostaje Ci jakieś 103kg limitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietjuhh Napisano 14 Maja Autor Udostępnij Napisano 14 Maja Dzięki za informację, a zatem Radon odpada.. Pytanie co sądzicie o XTC SLR 29 1 (2024) | rower | Giant Bicycles Polska (giant-bicycles.com) ma to sens? Jak sprawuje się ich amortyzator? Czy w tej półce cenowej 9k znajdę coś interesującego na dłużej z ciekawym osprzętem, tylko aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietjuhh Napisano 15 Maja Autor Udostępnij Napisano 15 Maja Cześć, alternatywnie warto wziąć pod uwagę ?? Grand Canyon 9 | CANYON DE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 15 Maja Udostępnij Napisano 15 Maja Zobacz wątek, który ja założyłem oraz typu rowerów tam zawarte. Dla mnie Grand Canyon 9 nie jest tak opłacalny jak Grand Canyon 8. Wcześniej GC 9 kosztował 8199,00 zł, a ostatnio cena wzrosła na 8399,00 zł (zadziałało prawo rynku). Dodatkowo główka ramy przy rozmiarze XL ma aż 145mm wysokości - to będzie źle wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 15 Maja Udostępnij Napisano 15 Maja Kolega ma 196cm wzrostu, więc główka ramy 145mm jest atutem, a nie minusem. Rowery w rozmiarach XL-XXL rzadko wyglądają tak dobrze jak M-L, ale lepsza dobrze dobrana rama, niż późniejsze kombinowanie z mostkami-wynalazkami. Mam tyle samo wzrostu co OP i mocno rozważałbym tego Canyona właśnie ze względu na geometrię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietjuhh Napisano 15 Maja Autor Udostępnij Napisano 15 Maja Przenalizowałem wszystkie za i przeciw, wybór padł na Grand Canyon 9 | CANYON DE. Można zamknąć wątek. dzięki wszystkim za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 15 Maja Udostępnij Napisano 15 Maja P.S. Wrzuć zdjęcia jak otrzymasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi