c1ach Napisano 12 Maja 2024 Napisano 12 Maja 2024 Do jazdy całorocznej dobre rozwiązanie. W przypadku fitnessa wątpię byś jeździł caly rok, gdy nawet nie ma błotników w takich rowerach. Do mieszczucha jak znalazł. Widziałem śmiałków którzy na pasku ciągali ciężkie sakwy, tu lepiej poszukać napędu Gates CDX z mocniejszym paskiem, standardem jest słabszy CDN. Jedna z tańszych opcji https://www.marinbikes.com/pl/bikes/2023-presidio-3-2 BTW Często łatwiej i taniej jest kupić taki rower za granicą, u nas nie są popularne. Cytuj
Biodro Napisano 12 Maja 2024 Autor Napisano 12 Maja 2024 @c1ach czekam na pojawienie się treka fx3 2024, ale w międzyczasie zacząłem sobie przeglądać i coraz więcej czytać o paskach. Główną zaletą paska jest dla mnie to, że nie trzeba się nim zajmować (o ile rower umyję i wytrę to nie jestem użytkownikiem, który dba za nadto o napęd), a jeżeli chodzi o moje potrzeby to 1000km rocznie to w moim przypadku dobry wynik, głównie ścieżki rowerowe, ale nie są to wyjazdy rekreacyjne, a raczej szybkie 1h treningi. Sakw raczej zakładać nie będę co najwyżej jakaś torba podsiodłowa. Zainteresowałem się cube hyde race, cena ok. 6200 i zastanawiam się, czy jest w ogóle sens dokładać te 2 tyś. do paska… Cytuj
Mihau_ Napisano 12 Maja 2024 Napisano 12 Maja 2024 Już bez przesady. Przez te 1000km rocznie to wystarczy łańcuch 3x nasmarować, zajmie to 10 minut. Nie widzę sensu żeby z takiego powodu ograniczać sobie wybór do modeli na pasku, które na palcach jednej ręki policzysz Cytuj
Biodro Napisano 12 Maja 2024 Autor Napisano 12 Maja 2024 @Mihau_ dzięki za sprowadzenie na ziemię, czasami się przydaje Cytuj
Wojcio Napisano 12 Maja 2024 Napisano 12 Maja 2024 Pasek to większe straty niż łańcuch. Jak biegi to w piaście i dodatkowe straty. Jak do jazdy cały rok - super. Jak dla przyjemności nie. Sam niedawno sprzedałem rower z biegami w piaście, bo co dobre do spokojnej jazdy do pracy, słabe do szybszej dla przyjemności. Cytuj
cincin27 Napisano 13 Maja 2024 Napisano 13 Maja 2024 W dniu 12.05.2024 o 19:19, Biodro napisał: @c1ach czekam na pojawienie się treka fx3 2024, ale w międzyczasie zacząłem sobie przeglądać i coraz więcej czytać o paskach. Główną zaletą paska jest dla mnie to, że nie trzeba się nim zajmować (o ile rower umyję i wytrę to nie jestem użytkownikiem, który dba za nadto o napęd), a jeżeli chodzi o moje potrzeby to 1000km rocznie to w moim przypadku dobry wynik, głównie ścieżki rowerowe, ale nie są to wyjazdy rekreacyjne, a raczej szybkie 1h treningi. Sakw raczej zakładać nie będę co najwyżej jakaś torba podsiodłowa. Zainteresowałem się cube hyde race, cena ok. 6200 i zastanawiam się, czy jest w ogóle sens dokładać te 2 tyś. do paska… Ja też czekałem na tego Treka, ale się poddałem, bo nie wiadomo kiedy wyjdzie. Cytuj
Biodro Napisano 13 Maja 2024 Autor Napisano 13 Maja 2024 @cincin27 widziałem Twoje posty nawet na redicie, już nie chciałem Cię przywoływać w poprzednich wiadomościach zdecydowałeś się na coś innego? Cytuj
cincin27 Napisano 13 Maja 2024 Napisano 13 Maja 2024 @Biodro Tak, wziąłem Gianta Roam 1. Wydaje mi się bardziej uniwersalny jakbym chciał gdzieś wjechać w las albo jak będą jakieś nierówności. A na wadze w sumie aż tak mi nie zależy, sam mam sporo do zrzucenia to 2 kg na wadze roweru dużej różnicy nie zrobią. Cytuj
Biodro Napisano 13 Maja 2024 Autor Napisano 13 Maja 2024 @cincin27 czyli zostałem „sam” na placu boju może się doczekam 1 Cytuj
cincin27 Napisano 14 Maja 2024 Napisano 14 Maja 2024 @Biodro Link do polskiej strony z tym modelem nie działa, więc obawiam się, że szybko się nie pojawi w sprzedaży. Cytuj
cincin27 Napisano 31 Maja 2024 Napisano 31 Maja 2024 W dniu 13.05.2024 o 20:29, Biodro napisał: @cincin27 czyli zostałem „sam” na placu boju może się doczekam No to się pojawił... https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-hybrydowe/rowery-fitness/fx/fx-3/p/40819/?colorCode=grey Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi