Skocz do zawartości

[2500-3500] Riverside 920 czy Romet Orkan 8

Rekomendowane odpowiedzi

Te blaty z przodu to tylko dodatkowa komplikacja jak optymalnie poustawiać wszystko w zasadzie…

Rozumiem, z tego co napisałeś, że warto dopłacić, dziękuję za sugestię. W sumie dodatkowy plus, że mam sporo Decathlonow w okolicy to sobie w sklepie dobiorę rame bo mam wzrost „na styku” dwóch rozmiarów. 

Cześć, podepnę się pod temat bo szukam identycznego sprzętu i nie chce dublować. Mam nadzieję, że kolega się nie obrazi.

Ten orkan z linków powyżej to 2021r, co sądzicie np o 2023? 

https://allegro.pl/oferta/rower-romet-orkan-8-m-wer-2-2023-grafitowy-20-15279552396

Jest za 3299, więc 500zł drożej niż ten z 21, a 200zl taniej niż riverside, warto dopłacać?

Nie wiem czy regulamin pozwala wrzucać linki używek, a taki paroletni Giant roam disc 1, zakładając że udałoby się znaleźć zadowolający stan? https://www.olx.pl/d/oferta/rower-giant-roam-1-disc-l-CID767-IDZWqPW.html

Warto coś takiego w ogóle rozważać, czy przy takich małych różnicach cenowych iść w nowy?

Hmm czyli wrócił dylemat 😀
co do Orkana z 2021 vs 2023 to tam chyba za dużo się nie zmieniło (robiłem porównanie, ale nie ukrywam, że znam się na tym jak świnia na gwiazdach). 
Wyglądowo no Romet ładniejszy dla mnie zdecydowanie. Podjade do Deca i zobaczę na żywo. Rometa w ciemno musze wziąć jak się bym na niego zdecydował. 

Na Deca wróciła regularna cena zanim podjechałem zobaczyć (obecnie poza PL). Wziąłem Rometa online. Na stronie BikeShop był jeszcze 100 pln tańszy także finalnie za 2700 wyszedł. 
Podrzucam link jakby ktoś był jeszcze zainteresowany - wygląda jakby było warto :)

https://bikeshop.com.pl/rowery-crossowe/4764-romet-orkan-8-m-srebrny-20-l-2021-5907782782184.html

Riverside 920 w cenie promocyjnej jest jeszcze na ale drogo. 
Sluchajcie , jest jeszcze do wyrwania w podobnej cenie 3300 Giant roam 2. Wiadomo, że nie ma co porównać sprzętu. 
Pytanie co lepsze w sumie 2 blaty czy spokojnie 1 zębatka wystarczy dla amatora. Czy faktycznie odczucia z jazdy będą lepsze w 920 , czy to jeden pies jeśli na jednym czy drugim dobrze się „siedzi”
wizualnie giant jak dla mnie zdecydowanie ciekawszy wygląd , ale o gustach się nie dyskutuje