boro1992 Napisano 11 Maja Udostępnij Napisano 11 Maja Cześć, od kilku dni stałem się szczęśliwym posiadaczem swojego pierwszego gravela - Kross Esker 5.0. Rower kupiłem w czwartek wieczorem. Wróciłem nim do domu. Dopiero dzisiaj zauważyłem drobną skazę na ramię roweru. Czy takie coś kwalifikuje się do reklamacji? Wiem, że rower nie jest na wystawę i po kilku sezonach prawdopodobnie nie będzie w stanie idealnym, natomiast w tym wypadku denerwuje mnie taka sytuacja, że kupuje się się nowy rower za grube tysiące a stan jego nie jest idealny... Co myślicie? Reklamować? Czy to nie przejdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 12 Maja Udostępnij Napisano 12 Maja Moim zdaniem nie ma żadnego powodu by reklamować zadrapanie. Mogło powstać na produkcji, mogło powstać w sklepie, mogłeś zrobić je Ty bezwiednie. Jeśli nie zauważyłeś przy wydaniu roweru to ja bym na Twoim miejscu zapolerował rysę i okleił rower folią ochronną i cieszył się jazdą. Wchodzenie w spór prawdopodobnie skończy się tygodniami bez roweru, a kupuje się chyba by jednak jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 12 Maja Mod Team Udostępnij Napisano 12 Maja Dokładnie. A biorąc pod uwagę jakość lakieru w nowych rowerach podobnych rysek pojawi się mnóstwo w użytkowaniu i nie po kilku sezonach, a po kilku/nastu jazdach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 12 Maja Udostępnij Napisano 12 Maja Jak cię boli dorób zaprawkę w lakierni samochodowej za 30 zł, zamaluj wykałaczka i zapomnij 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 12 Maja Udostępnij Napisano 12 Maja Lakier zaprawkowy z utwardzaczem dobry na wzór w ilości 100ml kosztował mnie ostatnio całe 23zł, to dobry kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boro1992 Napisano 13 Maja Autor Udostępnij Napisano 13 Maja Dziękuję wszystkim za rady idę w zaprawkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luigi Napisano 22 Maja Udostępnij Napisano 22 Maja Miałem podobnie na swoim transie 5. Zgłosiłem. Dali mi sto złotych rekompensaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chleje24na7 Napisano 23 Maja Udostępnij Napisano 23 Maja Ja też zgłaszałem takie sprawy. W 4 literach miałem lakier, ale można na tym ugrać jakiś voucher na zakupy lub rabat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meliur Napisano 23 Maja Udostępnij Napisano 23 Maja Szkoda czasu, po kilku jazdach będzie więcej rys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi