wrotekpoz Napisano 11 Maja Udostępnij Napisano 11 Maja Mam 173cm i 75kg. Poszukuję roweru do 2000zł ,głównie do gonienia dziecka po polnych drogach + ew. wypad do lasu. wolałbym nowy gdyż nie mam aż takiej wiedzy żeby kupować używki. Założenia - 27,5" nie wiem czy jest sens 29". Nie potrzebuję amortyzatora z przodu. Fajnie jak by była kaseta. Patrzyłem na : GT Aggressor Sport 27,5 2024 Scott Sub Cross 50 , ale raczej niedostępny. MARIN BOLINAS RIDGE 2 27,5" BLACK ewentualnie KROSS Hexagon 2.0 27,5" lub Romet \ Lazaro Pytanie czy z tych którykolwiek jest wg Was "warte" uwagi. Nie oczekuję cudów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 11 Maja Udostępnij Napisano 11 Maja (edytowane) Tu masz kasetę, hydrauliczne heble i nawet pancerze puszczone w ramie za 1499. https://www.decathlon.pl/p/mp/madani/rower-gorski-madani-cabrero-29/_/R-p-a443b787-aac3-4ca0-ac0a-37de7c799e68 Na stronie producenta jest dokładniejsza specyfikacja https://madani-sports.eu/pl/21-391-rower-madani-cabrero-ciemnozielony.html#/1-rozmiar_ramy-s_15 Edytowane 11 Maja przez keltu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrotekpoz Napisano 11 Maja Autor Udostępnij Napisano 11 Maja (edytowane) Rowery z Decathlonu nie wiem dlaczego ale mnie nie przekonują - raz kupiliśmy żonie i co chwilę trzeba było w nim coś robić, a to przerzutki, a to kierownica. Fakt to był Btwin, ale jednak. Nie jeździłem jeszcze na 29" ..szukałem raczej 27,5" Edytowane 11 Maja przez wrotekpoz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 11 Maja Udostępnij Napisano 11 Maja (edytowane) To nie rower z Decathlonu, sprzedaje producent za pośrednictwem ich strony - możesz z oficjalnej strony z pominięciem Decathlona ale nie wiem czy wtedy jest darmowa wysyłka. Edit: Też jest darmowa. Edytowane 11 Maja przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrotekpoz Napisano 11 Maja Autor Udostępnij Napisano 11 Maja Jedno pytanie się nasuwa - w czym on byłby lepszy od Rometa / Krossa czy Marina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 11 Maja Udostępnij Napisano 11 Maja (edytowane) GT Agressor i Hexagon 2.0 są na wolnobiegu, nie wiem o jakim Romecie mówisz. No i jest zdecydowanie tańszy. Za zaoszczędzone ~500 zł. mógłbyś sobie przykładowo unowocześnić napęd przy okazji odchudzając rower bo jednak 3rz. korby w MTB to już troszkę przeżytek. Marin jest w porządku jak go masz w okolicach 2000 zł. Edytowane 11 Maja przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrotekpoz Napisano 12 Maja Autor Udostępnij Napisano 12 Maja Marin niestety okazało się już wyszedł. Romet ten https://trekking24.pl/pl/gorskie/12409-39468-romet-rambler-r63-niebieski-proceed-2022-5904803121441.html#/427-rozmiary-20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 12 Maja Udostępnij Napisano 12 Maja Badziewne, mechaniczne tarczówki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrotekpoz Napisano 12 Maja Autor Udostępnij Napisano 12 Maja (edytowane) Dam znać jak wyjdzie po przymiarce. Edytowane 12 Maja przez wrotekpoz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 12 Maja Udostępnij Napisano 12 Maja (edytowane) Przecież ci pisałem że Decathlon tego nie sprzedaje, to sprzedaje bezpośrednio producent korzystają tylko z ich strony jako "platformy sprzedażowej" mniej więcej tak jakbyś kupował przez Allegro, przynajmniej tak mi się wydaje. Także stacjonarnie raczej ich nie znajdziesz. Edit: W Chojnowie mają jakiś punkt odbioru. Edytowane 12 Maja przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrotekpoz Napisano 12 Maja Autor Udostępnij Napisano 12 Maja Tak, wiem. Ale zamówię przez Decathlon i dam znać jak wyjdzie. Jak nie będzie pasować to będzie trzeba odesłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 19 Maja Udostępnij Napisano 19 Maja (edytowane) Nie wiem czy już się zdecydowałeś ale pojawił się całkiem sensowny rower w tych widełkach cenowych - https://www.intersport.pl/rower-genesis-23-impact-4-2-29-3x9.html Z kodem pepper5 powinien jeszcze wejść 5% rabat. Edytowane 19 Maja przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrotekpoz Napisano 20 Maja Autor Udostępnij Napisano 20 Maja Niestety zakup na odległość się nie sprawdził Zapytałem o procedurę ewentualnego zwrotu i ta okazała się dość skomplikowana - nie można roweru oddać w sklepie stacjonarnym i nie powinien być używany. Dla mnie taki zakup bez sensu skoro nie mogę sprawdzić jak na danym rowerze się jeździ.. Sprawdzę ten Intersport, jak się nie uda to będzie trzeba wybrać się do jakiegoś stacjonarnego i zobaczyć co mają na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi