Piotrek_375Z Napisano 11 Maja 2024 Napisano 11 Maja 2024 Witam. Posiadam napęd 9x1 lub 1x9 (nie wiem jak to się pisze) i posiadam kasetę shimano hg 9 biegów/przełożeń od 42 do 11, przy czym dla mnie przy montażu przeżytek najważniejsze były właśnie te ostatnie przełożenie 11 zębów. Z przodu mam założoną zębatkę NOWĄ 42 zęby. I mianowicie borykam się z tym gdy chcę pedałować na stojąco to od biegu 1-7 nie ma problemu. Łańcuch zaczyna przeskakiwać na 8 biegu raz po raz w ten sposób że kilka razy się wywróciłem przez to a na 9 biegu dzieję się to przy pedałowaniu na siedząco z odrobinę większą siłą co dosłownie chwilę. Ok 1-3 sekundy. Łańcuch jest nowy i problem jest już od nowości. Przerzutka była kupiona używana, reszta nowa. Przy czym może leżeć problem? Proszę o pomoc. Cytuj
Dokumosa Napisano 11 Maja 2024 Napisano 11 Maja 2024 Kaseta też nowa? Jesli tak to małe koronki są za mało opecione łańcuchem. Zła przerzutka albo prob z regulacją Cytuj
Piotrek_375Z Napisano 12 Maja 2024 Autor Napisano 12 Maja 2024 Teraz to ani wrzucić tego biegu 9 nie mogę, ale sama kasetq wygląda tak Cytuj
Dokumosa Napisano 12 Maja 2024 Napisano 12 Maja 2024 Stara kaseta + nowy łańcuch = przesakiwaie łańcucha - za daleko pojechałeś na poprzednim Ułoży się albo nie. Cytuj
Piotrek_375Z Napisano 12 Maja 2024 Autor Napisano 12 Maja 2024 Właśnie okazało się że... Zamontowałem zakrętkę center lock od tarczt, a teraz mam oryginalną od kaset i... Wszystko działa 😂🤫 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi