Molekpl Napisano 11 Maja Udostępnij Napisano 11 Maja (edytowane) Założyłem nową przerzutkę, nowy łańcuch i nowa kasetę 11-50 do rd 5120. Wcześniej miałem 11-46 i można było idealnie wyregulować coś mnie podkusiło na 11-50 i taki objaw jest. Na największych koronkach łańcuch lekko tylko opasa kółko prowadzące przez co głośno chodzi. Objaw zanika jak się wykręci śrubę B, natomiast wtedy wózek haczy o kasetę przy wrzucaniu na 50T. Tak sobie pokminiłem czy nie da się tam może większego kółka wsadzić lub czy nie przedłużyć o 2 ogniwa łańcucha. Może też ten kawałek wózka przy kółku prowadzącym który haczy o kasetę przy wykręceniu śruby B po prostu ściąć o 3mm Jakieś pomysły ? Edytowane 11 Maja przez Molekpl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 11 Maja Udostępnij Napisano 11 Maja A teraz jeszcze załóż RD-M5100 i wszystko zacznie działać poprawnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 11 Maja Udostępnij Napisano 11 Maja Nie zmusisz RD-M5120 do poprawnej pracy z wspomnianą kasetą. Musi być RD-M5100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molekpl Napisano 11 Maja Autor Udostępnij Napisano 11 Maja To kaseta 10s, udało się wyregulować tak, że zmienia biegi bardzo dobrze, ale ta głośniejsza praca mnie wkurza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi