nikbar1 Napisano 15 Października 2024 Napisano 15 Października 2024 Chyba jeszcze nie jechałem na najmniejszej bez wspomagania ( praktycznie nie jeżdżę na dwóch najmniejszych) ale z ciekawości spróbuje przy najbliższej okazji. Cytuj
burz Napisano 16 Października 2024 Napisano 16 Października 2024 W dniu 14.10.2024 o 18:08, Arti2000 napisał: Ale lekkie wibracje przenoszą się na pedały jak silnik wspomaga. Są większe im wolniejsze są obroty... Sprawdziłem dziś i faktycznie, przy bardzo małej kadencji po włączeniu wspomagania pojawiają się lekkie wibracje. Gdybyś nie zapytał, to nie zwróciłbym na to uwagi, o ile w ogóle do takiej sytuacji (absurdalnie niska kadencja) by doszło. Być może tak pracuje przekładnia przy minimalnych obrotach, ale może wypowiedziałby się @tobo? Cytuj
Arti2000 Napisano 17 Października 2024 Napisano 17 Października 2024 Ja sprawdziłem na innym takim samym rowerze (ten sam model) korzystając z uprzejmości sklepu, bo myślałem już o oddaniu roweru ale widocznie ten typ tak ma, bo w innym egzemplarzu też to zjawisko występuje może troszkę słabiej. Generalnie, przy ruszaniu mam do 2 sekund wyraźne wibracje a potem po ustabilizowaniu bardzo lekkie uczucie mrowienia w stopach (żeby to poczuć trzeba jechać po idealnie gładkim asfalcie). Kolega ma Krossa z silnikiem Shimano z momentem 60 Nm i to zjawisko jest w ogóle nie występujące... Tu mamy 95 Nm i mały lekki silnik. Pewnie czegoś nie dało się rozwiązać technicznie... Także na razie u mnie stanęło przy tym że taki jest ten model, a nie to, że mam uszkodzony egzemplarz. W sumie to jestem zaskoczony tym delikatnym mrowieniem (kadencja > 75, musi być bardzo gładka powierzchnia drogi) . Poza tym jestem zadowolony, rower wciagnie pod największą górę, jest bardzo mocny. Zasięg na baterii, też imponujący (140-190 km na 1 ładowaniu). Cytuj
Arti2000 Napisano 22 Października 2024 Napisano 22 Października 2024 W dniu 16.10.2024 o 18:55, burz napisał: Sprawdziłem dziś i faktycznie, przy bardzo małej kadencji po włączeniu wspomagania pojawiają się lekkie wibracje. Gdybyś nie zapytał, to nie zwróciłbym na to uwagi, o ile w ogóle do takiej sytuacji (absurdalnie niska kadencja) by doszło. Być może tak pracuje przekładnia przy minimalnych obrotach, ale może wypowiedziałby się @tobo? Burz, Czy przy normalnej kadencji nie czuć absolutnie nic w pedałach podczas wspogania, nawet minimalnego mrowienia, pulsowania ... ???? Cytuj
burz Napisano 22 Października 2024 Napisano 22 Października 2024 (edytowane) Nie, chyba że na twardym (asfalt) - ale to od bieżnika, niezależnie od wspomagania on/off Edytowane 22 Października 2024 przez burz Cytuj
kokosik Napisano 23 Października 2024 Napisano 23 Października 2024 W dniu 8.08.2024 o 10:17, Kaastor napisał: Silnik Panasonic GX Ultimate pomaga do prędkości 23 km/h obwód koła jest dobrany poprawnie prędkość poprawna,, pokonana odległość większa o150m na każdy km. Na ustawieniu eko pomaga do 2 kresek na standard do 4 kresek, od 23km/h do 25kmm/h silnik stawia duży opór (hamuje). Co może być uszkodzone reset komputera nic nie dał. Silnik do wymiany w tym wypadku. Normalnie to wymieniają w serwisie KELLYS-a. Jeżeli jest gwarancja 😁 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi