nikbar1 Napisano 15 Października Udostępnij Napisano 15 Października Chyba jeszcze nie jechałem na najmniejszej bez wspomagania ( praktycznie nie jeżdżę na dwóch najmniejszych) ale z ciekawości spróbuje przy najbliższej okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 16 Października Udostępnij Napisano 16 Października W dniu 14.10.2024 o 18:08, Arti2000 napisał: Ale lekkie wibracje przenoszą się na pedały jak silnik wspomaga. Są większe im wolniejsze są obroty... Sprawdziłem dziś i faktycznie, przy bardzo małej kadencji po włączeniu wspomagania pojawiają się lekkie wibracje. Gdybyś nie zapytał, to nie zwróciłbym na to uwagi, o ile w ogóle do takiej sytuacji (absurdalnie niska kadencja) by doszło. Być może tak pracuje przekładnia przy minimalnych obrotach, ale może wypowiedziałby się @tobo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arti2000 Napisano 17 Października Udostępnij Napisano 17 Października Ja sprawdziłem na innym takim samym rowerze (ten sam model) korzystając z uprzejmości sklepu, bo myślałem już o oddaniu roweru ale widocznie ten typ tak ma, bo w innym egzemplarzu też to zjawisko występuje może troszkę słabiej. Generalnie, przy ruszaniu mam do 2 sekund wyraźne wibracje a potem po ustabilizowaniu bardzo lekkie uczucie mrowienia w stopach (żeby to poczuć trzeba jechać po idealnie gładkim asfalcie). Kolega ma Krossa z silnikiem Shimano z momentem 60 Nm i to zjawisko jest w ogóle nie występujące... Tu mamy 95 Nm i mały lekki silnik. Pewnie czegoś nie dało się rozwiązać technicznie... Także na razie u mnie stanęło przy tym że taki jest ten model, a nie to, że mam uszkodzony egzemplarz. W sumie to jestem zaskoczony tym delikatnym mrowieniem (kadencja > 75, musi być bardzo gładka powierzchnia drogi) . Poza tym jestem zadowolony, rower wciagnie pod największą górę, jest bardzo mocny. Zasięg na baterii, też imponujący (140-190 km na 1 ładowaniu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arti2000 Napisano 22 Października Udostępnij Napisano 22 Października W dniu 16.10.2024 o 18:55, burz napisał: Sprawdziłem dziś i faktycznie, przy bardzo małej kadencji po włączeniu wspomagania pojawiają się lekkie wibracje. Gdybyś nie zapytał, to nie zwróciłbym na to uwagi, o ile w ogóle do takiej sytuacji (absurdalnie niska kadencja) by doszło. Być może tak pracuje przekładnia przy minimalnych obrotach, ale może wypowiedziałby się @tobo? Burz, Czy przy normalnej kadencji nie czuć absolutnie nic w pedałach podczas wspogania, nawet minimalnego mrowienia, pulsowania ... ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 22 Października Udostępnij Napisano 22 Października (edytowane) Nie, chyba że na twardym (asfalt) - ale to od bieżnika, niezależnie od wspomagania on/off Edytowane 22 Października przez burz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokosik Napisano 23 Października Udostępnij Napisano 23 Października W dniu 8.08.2024 o 10:17, Kaastor napisał: Silnik Panasonic GX Ultimate pomaga do prędkości 23 km/h obwód koła jest dobrany poprawnie prędkość poprawna,, pokonana odległość większa o150m na każdy km. Na ustawieniu eko pomaga do 2 kresek na standard do 4 kresek, od 23km/h do 25kmm/h silnik stawia duży opór (hamuje). Co może być uszkodzone reset komputera nic nie dał. Silnik do wymiany w tym wypadku. Normalnie to wymieniają w serwisie KELLYS-a. Jeżeli jest gwarancja 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi