Dromike Napisano 11 Maja Udostępnij Napisano 11 Maja Zakupilem dla dziewczyny rower Kellys e-cristy 30 z silnikiem PANASONIC GX Ultimate, 95 Nm, 36 V, jednakze dostałem wiadomosc od sprzedawcy , ze po opakowaniu roweru celem przygotowania do wysylki okazalo sue ze jest silnik Shimano steps e5000 v36 mogę prosic o opinie co o myślicie o tych silnikach, czy to luz czy powinienem jednak odstąpić od umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano 11 Maja Udostępnij Napisano 11 Maja Panasonic jest dużo lepszy. Jest dppowiednikiem Shimanp EP8. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyx Napisano 28 Czerwca Udostępnij Napisano 28 Czerwca W dniu 11.05.2024 o 15:27, Dromike napisał: Zakupilem dla dziewczyny rower Kellys e-cristy 30 z silnikiem PANASONIC GX Ultimate, 95 Nm, 36 V, jednakze dostałem wiadomosc od sprzedawcy , ze po opakowaniu roweru celem przygotowania do wysylki okazalo sue ze jest silnik Shimano steps e5000 v36 mogę prosic o opinie co o myślicie o tych silnikach, czy to luz czy powinienem jednak odstąpić od umowy. Jak ten rower się sprawuje? Myślę nad zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerowe_lowe Napisano 28 Czerwca Udostępnij Napisano 28 Czerwca ja bym został przy silniku shimano pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 28 Czerwca Udostępnij Napisano 28 Czerwca (edytowane) Mam w domu dwa Kellysy na Panasoniku GX Ultimate - kultura pracy to bajka, szczególnie w trybie auto Edytowane 28 Czerwca przez burz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyx Napisano 2 Lipca Udostępnij Napisano 2 Lipca Jestem świeżo po testach obu tych silników. Krotko i zdecydowanie: Panasonic! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 3 Lipca Udostępnij Napisano 3 Lipca Szkoda, że autor zamilkł i nie wiadomo, co wybrał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leotdipl Napisano 7 Lipca Udostępnij Napisano 7 Lipca Szkoda. Jednego jestem ciekaw. Gdzie PANASONIC jest produkowany? Japonia czy Chiny ?, a być może inny kraj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyx Napisano 7 Lipca Udostępnij Napisano 7 Lipca Ze źrodel internetowych wynika, że jest produkowany w Japonii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leotdipl Napisano 9 Lipca Udostępnij Napisano 9 Lipca https://global.yamaha-motor.com/business/e-bike-systems/products/pw-xm/ Tak. Przynajmniej dla silnika PW XM wyraźnie to napisano. Japonia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 9 Lipca Udostępnij Napisano 9 Lipca Ale to Yamaha, nie Panasonic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leotdipl Napisano 9 Lipca Udostępnij Napisano 9 Lipca Tak, pomyliłem. Jest Oddział w Europie (Niemcy - poniżej). Silniki produkowane są w Europie od roku 2018. Panasonic Industry Europe GmbH Caroline-Herschel-Str. 100 D-85521 Ottobrunn, Germany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaastor Napisano 8 Sierpnia Udostępnij Napisano 8 Sierpnia Silnik Panasonic GX Ultimate pomaga do prędkości 23 km/h obwód koła jest dobrany poprawnie prędkość poprawna,, pokonana odległość większa o150m na każdy km. Na ustawieniu eko pomaga do 2 kresek na standard do 4 kresek, od 23km/h do 25kmm/h silnik stawia duży opór (hamuje). Co może być uszkodzone reset komputera nic nie dał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 8 Sierpnia Udostępnij Napisano 8 Sierpnia U mnie ok. 24 km, potem czuć, że odcina wspomaganie. Silnik nie hamuje. Obwód koła ma wpływ jedynie na poprawne wskazania prędkości. Odległość przebytą nieco przekłamuje, w porównaniu do GPS Garmina. Żadna kombinacja z obwodem koła nie ma na to wpływu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaastor Napisano 8 Sierpnia Udostępnij Napisano 8 Sierpnia To uszkodzony komputer czy silnik rower jest jeszcze na gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 8 Sierpnia Udostępnij Napisano 8 Sierpnia Hm, raczej to normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaastor Napisano 9 Sierpnia Udostępnij Napisano 9 Sierpnia To uszkodzony komputer czy silnik rower jest jeszcze na gwarancji To nie jest normalne że silnik hamuje a pomaga tylko do 23 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 9 Sierpnia Udostępnij Napisano 9 Sierpnia Zgłoś sprawę do sprzedawcy w ramach rękojmi, skoro uważasz, że coś jest uszkodzone. Silnik nie może hamować, ale takie wrażenie jest, szczególnie przy szerokich oponach z oporami toczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arti2000 Napisano 14 Października Udostępnij Napisano 14 Października (edytowane) Burz, Jak się jeździ Kellysem z Panasonic gx ultimate? Mam rower Kellys ecarson 30 z tym silnikiem. Jest bardzo silny, to jest ok. Ale lekkie wibracje przenoszą się na pedały jak silnik wspomaga. Są większe im wolniejsze są obroty... Jak jest u Ciebie??? Edytowane 14 Października przez Arti2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 14 Października Udostępnij Napisano 14 Października Mam zrobione prawie 1400 km i gęba się cieszy za każdym wyjazdem Na moich mazowieckich równinach w zasadzie tylko ne Eco. Wibracje? Pierwsze słyszę, ale zwrócę uwagę przy kolejnej jeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arti2000 Napisano 14 Października Udostępnij Napisano 14 Października Burz, Ja mam ten rower od 3 tygodni i 400km przebiegu. Wibracje w sensie, takie lekkie mrowienie w stopach podczas wspomagania. Przy bardzo niskiej kadencji < 10obr/min są wyraźne (znaczne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 14 Października Udostępnij Napisano 14 Października (edytowane) Sprawdzę, ale na marginesie, jeździsz strasznie siłowo, skoro trafia ci się tak niska kadencja. Szkoda napędu. Edytowane 14 Października przez burz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arti2000 Napisano 15 Października Udostępnij Napisano 15 Października Burz, Nie jeżdżę siłowo - jestem świadomy zniszczeń przełożeń, używam przekładni tak jak na moim drugim zwykłym rowerze (Trek - 17 lat go mam, objechał kulę ziemską i tyleż lat bez wymiany czego kolwiek w nim). Niską kadencję zastosowaniem tylko do testu, delikatnie naciskając na pedały aby nie było więcej niż 1 kreska wspomagania aby zrozumieć przyczynę tych pulsacji. Normalna moja jazda to około 65-85 obr/min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikbar1 Napisano 15 Października Udostępnij Napisano 15 Października A nie dzieje się tak na największym przekosie ? u mnie we wszystkich rowerach to czuje jak dam na najmniejszą,czym bardziej wyrypany napęd tym bardziej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arti2000 Napisano 15 Października Udostępnij Napisano 15 Października Nikbar1. Nie, absolutnie nie. Bez wspomagania sam napęd pracuje bez zarzutu jak w zegarku. Problem (???) pojawia się dopiero jak zaczyna działać silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi