cesone Napisano 9 Maja Udostępnij Napisano 9 Maja (edytowane) Witam, Od dłuższego czasu szukałem dla siebie roweru z odpowiednia geometria, padło na Cube. Po ponad 7 tyg czekania oraz perturbacji z dostawą jak i "dealerem", w dniu dzisiejszym dostałem informacje o możliwym odbiorze roweru. Nie jestem specem od ram karbonowych oraz ich malowaniu, jednak to co zobaczyłem troszkę mnie przerasta. Załączę zdjęcia na których widać jak wygląda fabryczny rower. Czy jest to normalne ze rower/rama za niemałe pieniądze może byc tak wykonana, polakierowana? Zdaje sobie sprawę ze jest to karbon więc są pewnie ograniczenia. Edytowane 9 Maja przez cesone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 9 Maja Udostępnij Napisano 9 Maja ten efekt przebijającego karbonu jest zamierzony i Cube maluje tak znacznie droższe rowery. Mi się akurat podoba jedynie do wykończenia przy główce można się przyczepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cesone Napisano 9 Maja Autor Udostępnij Napisano 9 Maja @eloo Problem w tym ze widziałem innym ten sam rower i zupełnie inne jest malowanie, na którym nie widać tak sporych 'braków' lakieru, główka ma uszkodzenia karbonu, ale dealer mówi że to normalne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 9 Maja Udostępnij Napisano 9 Maja Nawet na stronie cube ten model na zdjęciach ma takie malowanie. Mniej się rzuca w oczy ale karbon miejscami prześwituje, może kwestia oświetlenia itp. Jeśli Ci się kolor nie podoba to kup tą sztukę którą oglądałeś w innym sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yacko Napisano 18 Czerwca Udostępnij Napisano 18 Czerwca Scott nazywa to RAW Carbon Finish, na początku mi się nie podobało, ale po czasie stwierdzam, że ma swój urok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kbk Napisano 18 Sierpnia Udostępnij Napisano 18 Sierpnia Mam ten sam rower kupiony 1,5 roku temu i malowanie jest normalne, jednolicie niebieskie, nic nie prześwituje, nic nie odpryskuje. Kupowałem w niemieckim bike-discunt. Egzemplarz który pokazujesz wygląda fatalnie jak jakiś odpad produkcyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi