SlawekW Napisano 9 Maja Udostępnij Napisano 9 Maja Rozmiar ramy 55-57, macie coś do sprzedania ciekawego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawekW Napisano 21 Maja Autor Udostępnij Napisano 21 Maja Udało się budżet podwoić i teraz stoję przed takimi wyborami: 1. https://www.olx.pl/d/oferta/rower-szosowy-sensa-romagna-supra-56-do-negacjacji-CID767-IDTv6JQ.html 2. https://www.olx.pl/d/oferta/rower-szosowy-specialized-tarmac-sl4-carbon-CID767-IDZVNfI.html 3. Jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 21 Maja Udostępnij Napisano 21 Maja (edytowane) Nie znam się na szosach - jeszcze nie posiadam tego typu roweru ale to się zawsze może zmienić 😁 Niemniej jednak Sensa jest na Tiagrze 2x10, kompletnej, łącznie z korbą, hamulcami, itd., która jest całkiem fajną grupą, mam Tiagrę 4700 w fitnessie i działa bardzo dobrze. Spec z tyłu ma Sorę czyli napęd 2x9, pozagrupową korbę (może to nie jest wada, może ten Praxis jest o.k), hamulce Ultegra i wymieniony widelec, więc trochę misz-masz. No i są różne rozmiary. "Wizerunkowo" brałbym Speca ale raczej nie ten egzemplarz. Jako "purysta osprzętowy" lubię mieć wszystko z jednej grupy i ta Sensa pod tym względem bardziej do mnie przemawia. Ile ważą? W szosach to ważne i tu też bym brał to pod uwagę. Edit. Tu masz Sensę na 105, też w rozmiarze 56 jak z Twojego linka i tańszą: https://www.olx.pl/d/oferta/szosa-sensa-romagna-56cm-shimano-105-2x11-super-stan-CID767-IDZYakh.html Edytowane 21 Maja przez Greg1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaido2 Napisano 22 Maja Udostępnij Napisano 22 Maja Zdecydowanie Spec Tylko on jest 58 Tarmac to jest maszyna stricte do ścigania. Pomimo optymalnej geometrii pod ściganie zapewni odpowiedni komfort ( to tak w skrócie) rama jest naprawdę dobrze przemyślana pod względem geometrii jak i wykonania ( warstwy i rodzaje włókna). Dostajesz rower na już całkiem przyzwoitych lekkich i sztywnych kołach FR3 na maszynach wraz z sensownym ogumieniem. Hample Ultegry , zapewne ktoś zmienił bo było jeżdżone w górach, ogólnie żylety, jak dla mnie in plus ( posiadam rower na tej grupie )choć Sorowskie też nie są złe, na dobrych okładzinach też hamują.. @Greg1 Praxis to autorska korba Speca którą spotkasz tylko w ich rowerach pod konkretne ściganie( pro peleton). Wszystko z nimi jest jak najbardziej ok, wymagają co najwyżej klucza serwisowego Speca jeżeli ktoś sam chce przy tym grzebać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawekW Napisano 23 Maja Autor Udostępnij Napisano 23 Maja Dzęki za uwagi, ostatecznie padło na Sensę, nie bez znaczenia był fakt, że udało mi się wynegocjować cenę 1500 PLN! Jest piękna, wygląda jak nowa... 😊 Jaram się!😁 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi