Skocz do zawartości

[Mundurki]Reforma Edukacji

Gucio112

Czy jesteś za wprowadzeniem mundurków do szkół?  

93 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jeste? za wprowadzeniem mundurków do szkó??

• Tak
      28
    • Nie
      55
    • Sam nie wiem
      10

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja jestem stanowczo na NIE !!! Niby jakie korzyści dla uczniów i dla reszty społeczności mają przynieść takie mundurki? Jak dla mnie, to są one pewnego rodzaju karą, za to, że młodzież nie zachowuje się przyzwoicie. W moim gimnazjum (bardzo kameralnym, co ma swoje wady i zalety) nikt nie pali, nie pije, nie bierze narkotyków. Oczywiście chodzi mi o sam budynek, bo poza nim, byłbym skłonny wskazać parę osób :unsure: Ale nie o tym. Pan Roman myśli, że mundurki zrewolucjonizują świat. Młodzież się zmieni, nie będzie paliła papierosów, biła, kradła, itp. (po prostu "nie będzie niczego" jakby to Pan Kononowicz powiedział :P ). Młodzież, która chodzi do danej szkoły rok, czy dwa dobrze wie kto jak się ubiera i na co go stać. Po założeniu mundurków chyba nikt nie straci pamięci i nie będzie myślał, że każdy ma tyle samo kasy.

Jak dla mnie to kompletna głupota i cieszę się, że większość osób, nie tylko z forum też tak uważa.

Napisano

Ja jestem na TAK. Mundurek sam nosze codziennie w szkole :P Dużo osób pisze, że dla niektórych komplet 2 mundurków to duży wydatek- a ile zapłacicie za normalne ciuchy? Też chyba trzeba sobie kupować jakieś nowe ciuchy :P a mundurek jak kupisz to starcza na rok a jak już ktoś nie rośnie to jak szkoła ma mundyrki z dobrych materiałów to dłużej pociągnie. Następnym argumentem za jest to, że nie niszczymy własnych ciuchów cywilnych :unsure:

Napisano

Heh chlopaki i dziewczeta (moja geba dzis jest usmiechnieta) - jezeli mundurki beda podobne do tych, ktore nosza dzieci w UK to w sumie nie bedzie tak zle. Ale znajac nasza szara polska rzeczywistosc i ciagly brak kasy na wszystko, moze tez byc tak, ze bedziecie nosic jakies niebieskie szmaty, ktore bardziej wprowadza was w depresje niz pozwola na normalna szkolna egzystencje. Mam jednak nadzieje, ze bedzie tak jak w pierwszej czesci mojej wypowiedzi i w koncu spodoba sie wam wszystkim ten pomysl. Mozna by tez pomyslec nad taka szkolna moda, w ktorej taki gajerek bedzie integralna czescia. To wszystko zalezy od waszej pomyslowosci. Glowa do gory :unsure:

A co do dotyku Romana -> ZLY DOTYK BOLI CALE ZYCIE!

Napisano
Takich ludzi trzeba wychować w domu a nie kazać nosić mundurki w szkole. Co z tego że w szkole będzie miał mundurek skoro po szkole " szalone 13 - nastki" znowu ubiorą się jak z burdelu. Mundurki to maskowanie problemu - nie zwalczanie go.

AJ jestem prosty człowiek , dla mnie samo maskowanie wystarczy :unsure: .Ponadto w szkole jest największa szopka ,zmiana postawy w szkole pociągnie ze sobą byćmoże zmiane zachowania na zewn .Teoria daleka ,ale jak patrze na obecne pokolenie czyli taki przerost formy nad treścia ,to mudurki byłyby skutecznym ciosem .

• 3 miesiące temu...
Napisano

Precz z tym szalonym kretynem :)

Mundurki to NA SZCZĘŚCIE zwykle (?) kamizelka, a do tego można założyć złoty lańcuch i mini (która pana gIERTYCHA przeraża, mnie nie) więc

Nie zapobiegnie szpanowi

Nie ułatwi chwytania dilerów, bo jak ktoś chce kupować prochy to nie w szkole, a mundurek może sobie diler sprawić

Cofamy się w czasie! Pan roman G chce wprowadzić mundurki, więcej szkół "jednopłciowych", "właściwe" ubieranie się

Czy nie było tak 30,50,100 lat temu?! Czasy się zmieniły, obyczaje się zmieniły, tylko pewien superkonserwatywny dureń się nie zmienił i myśli tak, jak myśleli ludzie dawno temu. Cofnijmy się do czasów kamienia łupanego albo do zwyczajów buszmeńskich! Opaska biodrowa albo nago!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...