Erehr Napisano 6 Maja Napisano 6 Maja (edytowane) Cześć! Chciałbym wymienić stery w swoim 5cio letnim Tribanie RC 500 które podchodzą już nieco rdzą a uszczelka gumowa rozpada się w rękach. Rozmiar który znalazłem w kilku źródłach to półzintegrowane ZS41,4/28,6 ZS41,4/30 czyli niestety dość niestandardowy rozmiar. Znalazłem kilka pasujących modeli: Van Rysel 1"1/8 ZS41,4/28,6 ZS41,4/30 czyli oryginalne stery Decathlon Neco H179 z aliexpress FSA NO.11AGY BBB BHP-50 VP-A01ACG VP-A05AC - Jedyne stery w tym rozmiarze z zamkniętymi uszczelnionymi łożyskami, niestety nigdzie niedostępne. Teraz pytanie które z powyższych sterów (lub inne) były by najlepsze. Edytowane 6 Maja przez Erehr Cytuj
majsterX Napisano 17 Czerwca Napisano 17 Czerwca Dla tych, co będą podchodzić do tematu wymiany sterów - TRIBAN 500 (2016 XS 26'): 1. Komplet "Decathlonowski" potrafi przyjść niekompletny - bez jednego łożyska, ale o tym przeczytacie nawet w opiniach dotyczących produktu na stronie Decathlona. Zrażony w/w oraz nikłą dostępnością poszedłem w opcję nr 2... 2. VP-A01ACG pasują IDEALNIE wchodząc z lekkim oporem (górne wcisnąłem "ręcznie" używając sporej siły, w montażu dolnego pomógł młotek gumowy i deseczka. Potwierdzam: NIETYPOWY rozmiar 41,4 x 28,6 góra i 41,4 x 30,0 dół. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi