KatoSz Napisano 3 Maja Udostępnij Napisano 3 Maja Czesc, proszę o polecenie roweru crossowego. Do tej pory jeździłam na górskim rowerze marki Giant (rozmiar M, model - nie znam, bo kupiony ok. 15 lat temu, bylam z niego zadowolona, ale jest stary i szukam nowego). Wzrost: 167cm Waga 62kg Przeznaczenie: 60% lesne sciezki, utwardzone, 40% miejskie drogi/chodniki/parki. Długość tras: 30-70km, najczęściej weekendowe wypady, przejażdżki po pracy. Zainteresowaly mnie ponizsze modele, czy ktorys z nich jest wart uwagi? a moze w tym budzecie jest jakis inny, ktorym warto sie zainteresowac i jesli tak to dlaczego? jesli ktorys zdecydowanie odradzacie, to tez prosze o komentarz. 1. Trek Dual Sport 2 Gen 5 2023 / 3300zl w promocji - LINK 2. Giant Roam 3 - ok 3200zl (albo Roam 2, 4??) - LINK 3. Rower Cube 545110 Nature Trapeze - ok 3500 4. Kross Evado 5.0 - ok 3300zl - LINK Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 3 Maja Udostępnij Napisano 3 Maja W tym momencie nie do przebicia https://www.decathlon.pl/p/rower-trekkingowy-riverside-920/_/R-p-329787 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 3 Maja Udostępnij Napisano 3 Maja Aspekt wizualny ma bardzo duże znaczenie więc wybierałbym taki rower który mi się podoba. Amortyzator jest zbędny w tego typu rowerach - nie wiem po co większość producentów montuje go z uporem maniaka. Natomiast jeżeli jeździsz często i przez większą część roku lub przez cały rok niezbędne będą błotniki. Zwróciłbym uwagę jaką maksymalną szerokość opony przyjmuje rama z założonymi błotnikami i czy to będzie wystarczające dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi